Koningin Máxima bezoekt Californië en Texas - III | De Oranjes

donderdag 8 september 2022

Koningin Máxima bezoekt Californië en Texas - III

Op de derde dag van het bezoek aan Californië en Texas ontmoette Koningin Máxima gouverneur Greg Abbott en burgemeester Steve Adler van Austin. Koningin Máxima maakte na de gesprekken een fietstocht door de stad. 


Er werd gestopt bij de openbare bibliotheek, geïnspireerd op de Openbare Bibliotheek van Amsterdam en de Mediatheek in Delft. Vervolgens was Koningin Máxima bij een evenement met lokale startups, techbedrijven en investeerders. Daarna was zij bij een seminar over innovatie en digitalisering voor toekomstbestendige gezondheidszorg. Ook reageerde ze op het overlijden van de Britse Koningin Elizabeth.


Vanmiddag bracht Koningin Máxima een bezoek aan de Hogg Foundation. Deze organisatie maakt zich sterk voor mentale gezondheid en mentale weerbaarheid. 

De dag werd afgesloten met een rondleiding door het stadion van Austin FC. Na een rondleiding kreeg ze twee voetbalshirts cadeau met de namen van haar en haar man erop. Vervolgens vond daar een diner plaats in het teken van het Nederlandse en Texaanse bedrijfsleven. Koningin Máxima hield een toespraak.

Foto's: RVD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten