Koning Willem-Alexander opent Cruyff Legacy Summit | De Oranjes

woensdag 21 september 2022

Koning Willem-Alexander opent Cruyff Legacy Summit

Door een bal op het veld te leggen, waardoor het getal ‘14’ ontstond, opende Koning Willem-Alexander vanmiddag de Cruyff Legacy Summit.
Op deze bijeenkomst stond het maatschappelijk gedachtegoed van Johan Cruijff centraal. In de Johan Cruijff ArenA spraken onder meer Jordi Cruijff, Sarina Wiegman, Arsène Wenger, Ronald Koeman en Frank Rijkaard over onderwerpen als leiderschap en inclusiviteit. De summit vond plaats ter ere van het 25-jarig bestaan van de Johan Cruyff Foundation en wordt mede georganiseerd door het Johan Cruyff Institute. Johan Cruijff vertaalde na zijn voetbalcarrière zijn visie van het veld naar maatschappelijke initiatieven en richtte de Cruyff Foundation en het Johan Cruyff Institute op. Cruijff geloofde in de eindeloze kracht van sport voor kinderen en jeugd zodat zij zich fysiek, sociaal en mentaal kunnen ontwikkelen. De stichting creëert al 25 jaar wereldwijd sport- en speelruimte op Cruyff Courts en daarbuiten, voor kinderen voor wie het niet vanzelfsprekend is om te sporten en te bewegen. Bij het Johan Cruyff Institute worden atleten, sport- en business professionals opgeleid tot managers in de sport.
Voorafgaand aan de summit bezocht de Koning op sportcomplex De Toekomst in Amsterdam De Open Dag. Dit is een jaarlijks terugkerende dag voor kinderen met een handicap die sporten kunnen uitproberen en zo ontdekken wat bij hen past. De Koning maakte een rondgang over het sportveld en sprak met kinderen, sportaanbieders en ambassadeurs én deed mee aan een potje tennis.
En ook nu ontbrak zijn bandje, de 'Kabbalah armband' niet:

1 opmerking: