Koningin Máxima bezoekt Californië en Texas - IV | De Oranjes

vrijdag 9 september 2022

Koningin Máxima bezoekt Californië en Texas - IV

De laatste dag van het bezoek aan Californië en Texas vons plaats in Houston. Koningin Máxima was bij een overleg over oplossingen om de stad te beschermen tegen overstromingen. Kennis van Nederlandse bedrijven kan hier een bijdrage aan leveren. 


Vervolgens maakte zij een boottour op de Buffalo Bayou, waar werd gesproken over de maatregelen die Houston heeft getroffen tegen overstromingen en wateroverlast. De boottocht eindigde bij de Cistern, een voormalig ondergronds waterreservoir. 


Ook sloot Koningin Máxima in Houston aan bij enkele gesprekken van de meereizende CEO-delegatie.


Zo was zij bij een gesprek over kustbescherming. Aansluitend bracht Koningin Máxima een bezoek aan het MD Anderson Cancer Center, waar uitleg werd gegeven over innovatieve behandelingen tegen kanker. Ook bezocht Koningin Máxima de afdeling waar kinderen worden behandeld. 


Vervolgens was Koningin Máxima bij gesprekken over ‘Economic Ties & Shared Challenges’. Ook was zij aanwezig bij de ondertekening van een intentieverklaring tussen Greater Houston Partnership en VNO-NCW. 

Het werkbezoek aan de staten Californië en Texas werd afgesloten met een receptie in het Museum of Fine Arts met Amerikaanse en Nederlandse bedrijven in Texas. Koningin Máxima hield hier een korte toespraak.

                                                                        Foto: RVD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten