Koningin Máxima bezoekt horecagelegenheden in Amsterdam | De Oranjes

woensdag 8 april 2020

Koningin Máxima bezoekt horecagelegenheden in Amsterdam

Koningin Máxima heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan een hotel en een horecagelegenheid in Amsterdam. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) was de gastheer van twee gesprekken waarin vertegenwoordigers van hotel- en restaurantketens en kleinere horecaondernemers Koningin Máxima informeerden over de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) voor hun bedrijven.

Bij Hotel V Nesplein sprak Koningin Máxima met de vice-president operaties van hotelketen Accor Nederland, de managing director van McDonald’s Nederland, de managing partner van Hotel V en de CEO van HMSHost International, een organisatie die voorziet in horecaconcepten op stations, vliegvelden en winkelcentra. Onder leiding van KHN voorzitter Robèr Willemsen en algemeen directeur Dirk Beljaarts, werd gesproken over de impact van de coronacrisis op deze horecaketens en de gevolgen voor de werknemers en gasten. Ook werd ingegaan op maatregelen voor zowel de korte als langere termijn om de omzet zo goed mogelijk op gang te houden.
Het gesprek met horecaondernemers uit het midden- en kleinbedrijf vond plaats in een gesloten pub aan het Rokin. Koningin Máxima sprak daar over de problemen waarmee cafés, restaurants en andere horecagelegenheden van individuele eigenaren geconfronteerd worden. In hun geval is vaak sprake van het volledig wegvallen van de inkomsten terwijl alle vaste lasten doorlopen. Koninklijke Horeca Nederland verwacht dat na het opheffen van de coronamaatregelen juist de kleinere gelegenheden hun vaste clientèle snel terugkrijgen, terwijl de hotelketens meer afhankelijk zijn van de vraag van (buitenlandse) toeristen, evenementen en pakketreizen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten