KONINGSDAG 2020: Videobellende tour door Nederland | De Oranjes

maandag 27 april 2020

KONINGSDAG 2020: Videobellende tour door Nederland

Vanmiddag belden de Koning en Koningin en hun dochters met verschillende deelnemers van digitale groepen en workshops. 
Afbeelding


In gesprek met olympisch kampioen Anky van Grunsven vertelde de Prinses van Oranje dat ze in haar vrije tijd graag paardrijdt. "Het is lang geleden dat ik een dressuurproef heb gereden", zei Amalia. "Ik spring voornamelijk." Ze vertelde dat ook haar vader en moeder af en toe paardrijden, maar dat zij dat het meest doet.

Koningin Máxima en Prinses Alexia spraken Youtuber Enzo Knol. Knol vroeg hoe Máxima is achter de schermen. De Koningin zei dat haar dochter dat beter kon zeggen, en voegde eraan toe dat ze vast "een hele lastige moeder" is, "die altijd heel streng is en heel chagrijnig". Maar volgens Alexia valt dat wel mee. "Aangezien hoeveel werk ze doet, vind ik dat ze het als moeder heel goed doet. Ze moet veel tijd besteden aan haar baan, maar ze is toch vaak thuis." Volgens Alexia brengen zij en haar zussen nog steeds veel tijd met elkaar door. "Soms is er wel een beetje stress. Maar ik denk dat elke ouder soms betere en soms slechte dagen heeft. Over het algemeen is het altijd wel gezellig."
Afbeelding

Koning Willem-Alexander nam virtueel de eerste brief in ontvangst in het kader van de actie ‘Vertel het de koning’. Fleur, die maandag ook haar verjaardag viert, mag haar brief eerst voorlezen. “Ik verheug me op de rest”, zegt de Koning nadat hij haar brief digitaal heeft aangenomen. Rapper Ali B. bedacht de actie, waarbij kinderen is gevraagd wat ze in een brief aan de Koning op zijn verjaardag zouden willen vertellen. Ongeveer 2600 kinderen deden mee. De Koning ontvangt de bundeling later. Afbeelding

Afbeelding Koning Willem-Alexander en koningin Máxima belden ook nog met het personeel van het UMC Maastricht. “Hoe ervaart u deze Koningsdag?”, aldus de Koning. Een verpleegkundige vertelt dat ze het heel moeilijk vindt dat coronapatiënten hun familie niet kunnen zien, vanwege het besmettingsgevaar. De Koning begrijpt dat deze extra taak als contactpersoon met de families zwaar is, reageert hij en spreekt zijn grote waardering uit voor hun inzet. Ook verscheen de Koning nog in een videogesprek met Heel Holland Bakt winnares Anna Yilmaz: Koningin Máxima luisterde nog mee met een pianoles van Jeroen van der Boom: En Koning Willem-Alexander nam deel aan een wetenschapsquiz:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten