Koningin Máxima bezoekt transportbedrijf in Nieuw-Vennep | De Oranjes

woensdag 8 april 2020

Koningin Máxima bezoekt transportbedrijf in Nieuw-Vennep

Koningin Máxima heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan transportbedrijf Pieter Smit in Nieuw-Vennep. De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de transport- en logistieksector.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door het transportbedrijf dat is gespecialiseerd in het vervoer en de op- en afbouw van podia en decors voor concerten, theaters, sport en evenementen in heel Europa. Tijdens de rondleiding ging Koningin Máxima in gesprek met de eigenaar, chauffeurs en planners van de logistieke dienstverlener over de gevolgen van de corona-uitbraak voor het bedrijf en voor het personeel. Ook sprak zij met hen over de mogelijke maatregelen om de kosten zoveel mogelijk te beperken nu alle evenementen zijn afgelast.
Daarnaast sprak Koningin Máxima met vertegenwoordigers van een aantal transportbedrijven en met brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) over de gevolgen van de coronacrisis voor de transportsector en over de impact van het wegvallen van werk voor zowel de ondernemers als de mensen die bij hen in dienst zijn. In dit afsluitende gesprek kwamen ook de maatregelen om bedrijven te ondersteunen en de werkgelegenheid te behouden aan bod.
Door de coronacrisis staan veel voertuigen in de transportbranche stil. Naast de toegezegde overheidssteun werkt de sector transport en logistiek aan praktische oplossingen om bedrijven te ondersteunen en werknemers te helpen om aan het werk te blijven. Zo is er een mobiliteitscentrum opgezet om transportbedrijven met overcapaciteit te koppelen aan transporteurs die juist een tekort aan chauffeurs of vrachtwagens hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten