Koning Willem-Alexander bezoekt UWV in Amsterdam | De Oranjes

dinsdag 21 april 2020

Koning Willem-Alexander bezoekt UWV in Amsterdam

Koning Willem-Alexander heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan UWV in Amsterdam.UWV draagt zorg voor de uitvoering van de werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling van kracht voor werkgevers: de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Sinds maandag 6 april kunnen werkgevers bij UWV een aanvraag doen. De regeling is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen in de loonkosten. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. Medewerkers van UWV hebben in drie weken het proces dat nodig is voor de uitvoering van de nieuwe regeling ingericht. Normaal gesproken is daar ongeveer een jaar voor nodig. Inmiddels hebben ruim 100.000 bedrijven een aanvraag gedaan. In totaal is op dit moment 1,5 miljard euro uitgekeerd aan 81.000 bedrijven die samen goed zijn voor ruim 1,3 miljoen banen.

De Koning sprak tijdens zijn bezoek met medewerkers van UWV die hem uitlegden hoe het was om het uitvoeringsproces voor de NOW in te richten, terwijl de regeling nog in de maak was. Ook kreeg Koning Willem-Alexander toelichting van medewerkers van het Klant Contact Centrum, waar zij dagelijks honderden (telefonische) vragen van werkgevers beantwoorden.

1 opmerking:

  1. Goed werk, dat de koning zich vooral nu op de hoogte houdt. Dit doet hij altijd al wel, maar nu zeker nu ons land in crisis is door het corona.

    BeantwoordenVerwijderen