Koningin Máxima bezoekt producent van beademingssystemen | De Oranjes

donderdag 16 april 2020

Koningin Máxima bezoekt producent van beademingssystemen

Koningin Máxima heeft vanmiddag een werkbezoek gebracht aan technologiebedrijf Demcon in Enschede. Demcon heeft een beademingssysteem ontwikkeld, getest en geproduceerd dat geschikt is voor de beademing van patiënten op de intensive care. Opvallend detail: De Koningin droeg een mondkapje.

Koningin Máxima ging in gesprek met de ontwikkelaars van de beademingssystemen en de medewerkers die aan de productie van de apparatuur werken. Tijdens een rondleiding kreeg Koningin Máxima uitleg over de beademingstechnologie die Demcon heeft ontwikkeld, over de klinische testen van het systeem en de nieuwe productielijnen. Ook sprak Koningin Máxima met vertegenwoordigers van toeleveranciers van componenten, van andere bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van het systeem en van de landelijke expertgroep voor beademingsapparatuur. In dit afsluitende gesprek zijn onder meer de stappen gedeeld die zijn gezet om in korte tijd een compleet systeem te kunnen ontwikkelen, testen en produceren en kwam de training van productiemedewerkers aan bod.
Demcon richt zich op het inzetten van technologische kennis voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het bedrijf produceerde al losse beademingsmodules en werkt hiernaast aan medische oplossingen, systemen om de veiligheid te bewaken en aan duurzame innovaties voor water en energie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten