KONINGSDAG 2020: Nationale Toost op de Koning | De Oranjes

maandag 27 april 2020

KONINGSDAG 2020: Nationale Toost op de Koning

"Lieve Alexander, wie had ooit gedacht dat ik jou op je verjaardag, op deze manier zou feliciteren?" Zo opende Prinses Beatrix vanmiddag om 16.00 uur het Nationale Toostmoment op de Koning. Ook andere leden van de Koninklijke familie waren via beeldbellen op het scherm van de Koning te zien.


De Koning bedankt zijn familie voor dit ‘ontroerende digitale moment’. “Maar vooral ook een toost op iedereen die Nederland op dit bijzondere, bizarre moment draaiende houdt”, vervolgt hij. “Niet alleen de zorgprofessionals. Het zijn onze boeren die elke dag ons voedsel produceren, het is de logistiek die zorgt dat het in de winkels ligt, de vakkenvullers die elke dag zorgen dat we het ook kunnen kopen. Het is heel bijzonder hoe de schoonmakers zorgen dat alles gedesinfecteerd wordt, dat iedereen zijn werk kan doen. Er zijn zoveel mensen die Nederland dag in dag uit draaiende houden. Ook voor hen deze hele speciale toost. Dank jullie, voor wat jullie doen.” Daarop zingt de familie met elkaar – wat rommelig, want digitaal – ter afsluiting ‘Lang zal hij leven’.

1 opmerking:

  1. Ondanks alles een leuke Konings dag; het had anders mogen zijn. Vele elementen zouden van mij gerust mogen blijven, zoals o.a. de Nationale toast en het Wilhelmus zingen vanuit Nederland.
    Wat zagen ze er mooi uit, vooral dat pak van de Koningin geweldig en ook het pakje van prinses Alexia was erg mooi. Wat ik wel jammer vond iedereen in het nieuw en Ariane een "afdankertje" van zus Amalia. Ik ben wel voor her dragen van kleding, maar ik vond het wel sneu voor haar. iedereen in het nieuw en zij niet.

    BeantwoordenVerwijderen