Koninklijk gezin verhuisd naar Paleis Huis ten Bosch | De Oranjes

zondag 13 januari 2019

Koninklijk gezin verhuisd naar Paleis Huis ten Bosch

Het Koninklijk gezin heeft vandaag officieel intrek genomen in Paleis Huis ten Bosch, en daarom wappert de Koninklijke standaard weer sinds jaren op het paleis:
Foto: Freek van den Bergh/RVD


De afgelopen weken reden verhuiswagens af en aan. Tot 2014 woonde prinses Beatrix in Huis ten Bosch. Daarna volgde een jarenlange grondige verbouwing. De verbouwing van het rijksmonument uit de 17e eeuw is nog niet helemaal klaar. De komende maanden worden er nog wat laatste werkzaamheden gedaan. Waarschijnlijk zijn die in het voorjaar afgerond. De woonvertrekken in de Wassenaarse vleugel van het gebouw kunnen wel allemaal in gebruik worden genomen.

Vanaf morgenochtend rijden de prinsessen een andere route naar school. De Bloemcampschool in Wassenaar is voor Ariane slechts een paar minuten verder fietsen dan voorheen; haar zussen gaan er ruim een half uur minder fietsen op vooruit. In de praktijk zullen de prinsessen vermoedelijk vooral met auto's gebracht worden.

Van 2003 tot vandaag woonde Koning Willem-Alexander in De Eikenhorst in Wassenaar. Wat er met de villa gaat gebeuren nu de Koning en zijn gezin zijn verhuisd, is onbekend. De Eikenhorst is privébezit, in tegenstelling tot Huis ten Bosch, dat van de Staat is.
Foto: Freek van den Bergh/RVD

1 opmerking:

  1. De buitenkant ziet er enorm fris en mooi uit en ik hoop dat het Koninklijk gezin hier ook een leuke en mooie tijd zullen doorbrengen net zoals ze in Wassenaar hebben gehad. Het zal wel een andere tijd zijn, Wassenaar was vooral jeugd en nu zullen het de tienerjaren worden van de prinsessen.

    BeantwoordenVerwijderen