RFV BRIEF: 2019 - I | De Oranjes

donderdag 3 januari 2019

RFV BRIEF: 2019 - I

Na jaren herintroduceer ik weer de 'RFV brief'. Niet, zoals gebruikelijk maandelijks, maar vanaf heden zo'n twee keer per jaar.

Ieder jaar lijkt m'n interesse in de Oranjes iets af te nemen. Ik ben daar op zich wel blij mee, want tot het obsessieve af een hobby hebben is niet echt gezond. Omdat ik hoe dan ook altijd bleef proberen m'n website actueel te houden, zelfs als ik daar geen zin in had, besluit ik dat nu anders te doen. Eigenlijk heb ik voornamelijk nog interesse in het Koninklijk gezin én natuurlijk de geschiedenis van de Oranjes. Deze twee onderwerpen wil ik dan vanaf heden nog meer naar voren laten komen. Andere leden van de Koninklijke familie zullen sporadisch, of via het nieuwsoverzicht op zondag, nog aan bod komen. Eigenlijk was ik hier al een beetje mee begonnen het laatste half jaar. Waar het op neer komt is dat ik m'n website weer meer als 'hobby' wil beschouwen en minder als verplichting. Het kan dus voorkomen dat er ineens een week is, of misschien wel twee, dat er even geen nieuwe berichten verschijnen. Alleen op die manier haalt het het 15-jarig jubileum in 2020.

Het komende half jaar staan er weer al volop bijzondere gebeurtenissen op de agenda, wat dus ten goede komt aan het op peil houden van m'n interesse. Zo is de verhuizing van het Koninklijk gezin naar Paleis Huis ten Bosch in volle gang, Prinses Ariane kiest binnenkort een middelbare school uit, volgende week zijn de nieuwjaarsontvangsten op het Koninklijk Paleis in Amsterdam én Koningsdag begint weer dichterbij te komen. Ik ben nog bezig een planning te maken met historische terugblikken, maar die komen er ook zeker dit eerste half jaar van 2019. Het is dit jaar bijvoorbeeld weer al vijftien jaar geleden dat Juliana en Bernhard overleden.

De 'vraag van de week', die nogal eens in de schoolvakanties op deze site plaatsvond heb ik gestopt. Er was te weinig animo voor, en de spanning zat 'm nou juist in de vraag: Wíe bleek aan het eind van de week als eerste het goede antwoord te hebben gegeven. Ik hoop binnenkort weer eens op zoek te gaan naar een leuk artikel (zoals een boek) die ik via een prijsquiz kan verloten. Voelt u zich als uitgever aangesproken en kan uw boek nog wel wat aandacht gebruiken? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

Ook dit jaar zijn zelfgemaakte foto's weer van harte welkom! Artikelen mét foto's zien er net iets gezelliger uit. Gelukkig kan ik al lang regelmatig gebruik maken van Getty Images, Royalduo en Koninklijkefoto's.blogspot.com. Ik wil deze drie websites hierbij nog eens hartelijk danken! Vooral tijdens staatsbezoeken, Konings - of Prinsjesdag ben ik er blij mee, omdat ik dan ook wat meer werk maak van de tekst.

De volgende 'RFV brief' verschijnt in juli, tenzij er eerder iets te melden is. Dat verwacht ik niet, want dat is immers de voorgaande vier jaar ook niet gebeurd.. Ik wens jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar en wens jullie veel plezier de komende maanden op deze website!

Groeten,
RFV

5 opmerkingen:

 1. Heel fijn en leuk om te lezen weer een RFV brief. Jammer dat je interesse achteruit gaat, maar wel mooi zoals je het wilt oplossen.

  Ik zou zeggen doe wat je hartje ingeeft en wat goed voelt, zodat wij toch nog even van je mooie site kunnen genieten, ook al duurt dat wat langer als normaal.

  En het is en blijft een hobby, zo denk ik er ook over en dat is een van de redenen dat ik geen site begin. Ik heb daar vaak aan gedacht, maar het is voor mij een hobby en wil er absoluut geen dagtaak van maken of zoals jij schrijft een verplichting.

  Dan maar wat later het nieuws, als jij maar door kunt gaan op een manier waarbij jij je goed voelt. En de vaste bezoekers komen en blijven wel. Ik tenminste wel.

  Jij en iedereen een gelukkig nieuwjaar en jij wenst ons de komende maanden veel plezier aan de website, maar ik draai het om, ik hoop ook dat jij met veel plezier aan je website kunt en gaan werken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je reactie en natuurlijk alle andere reacties die je al jarenlang achterlaat op deze site!

   Verwijderen
 2. Hoi Vivian, ik had al een tijdje geleden de brief gelezen, maar nog niet gereageerd helaas. Ik vind je brieven altijd fijn om te lezen. En ik denk dat je er goed aan doet om te proberen je website weer als hobby te zien. Ik herken het wel, zelf maakte ik ook weleens mijn beroep van mijn site, maar al dat moeten werkt alleen maar verlammend.
  En daarbij, iets minder logs is echt niet erg, want wat je plaatst is altijd de moeite waard. Zelf ben ik niet in alle geschiedenis geïnteresseerd, maar als er iemand het goed kan brengen ben jij het wel. Ik vind het wel erg leuk om ook af en toe iets te zien van de onbekendere leden van de koninklijke familie. Nog de beste wensen voor 2019 trouwens en veel groeten, Jenny.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik ben ook altijd blij met jouw reacties op de artikelen!

   Verwijderen
 3. Ik kijk regelmatig op je site, echter laat ik niet vaak iets achter.
  Mooie gezinsfoto is er met kerst vrijgegeven. Ook is het paleis mooi opgeknapt.
  En als het wat langer duurt als je iets plaatst, is helemaal niet erg.
  Denk aan jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen