Koningin Máxima's tweede dag in China | De Oranjes

donderdag 8 februari 2018

Koningin Máxima's tweede dag in China

Na haar man uitgezwaaid te hebben, bleef Koningin Máxima nog een dag in de Chinese hoofdstad Peking waar ze een economisch programma afwerkte.

In haar Koningsdagoutfit van vorig jaar begon Koningin Máxima dus vandaag alléén aan dag twee van het bezoek aan China. Koning Willem-Alexander is alvast naar Zuid-Korea gevlogen. In 2015 was het toevallig net andersom. Toen moest Koning Willem-Alexander zonder Koningin Máxima het staatsbezoek voortzetten omdat ze ziek werd. Máxima sprak vandaag bij een Nederlands-Chinees architectenbureau met Chinese architecten over duurzame stadsontwikkeling en waterhuishouding, terreinen waarop Nederland en China kunnen samenwerken. Ze sprak onder meer over ‘groene financiering’, het inzetten van financiële middelen en investeringen om klimaatverandering tegen te gaan. China heeft de laatste jaren op dat gebied al veel vorderingen gemaakt en Nederland kan daarvan leren, maar ook bij helpen, kreeg de Koningin te horen.
Tijdens een ander gesprek hoorde Máxima dat de Chinezen van Nederland willen leren over waterhuishouding in steden en duurzame stadsontwikkeling, beide zaken die tijdens de snelle stedenbouw van de laatste decennia weinig aandacht hebben gekregen. Ook blijkt de nieuwe generatie Chinese stedenbouwkundigen met enige afgunst te kijken naar het Nederlandse woonerf, dat het leven in een stad kan veraangenamen.
De Koningin reist morgen ook naar Zuid-Korea, voor de opening van de Olympische Winterspelen. 10 februari zal de Koningin ook nog enkele sporten, samen met haar man, bijwonen. Willem-Alexander blijft nog t/m 13 februari bij de Olympische Spelen, Máxima vertrekt op 11 februari al. Vanmiddag werd bekend waarom.. De Koningin stapt dan nog niet op het vliegtuig naar huis, maar vliegt naar Indonesië waar ze, vanwege haar VN-werkzaamheden, t/m dinsdag 13 februari zal zijn.

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi dat ze haar outfit van Koningsdag hier weer aan heeft. geweldig, want het staat haar goed en jij Vivian mijn complimenten voor het mooie verslagje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk meteen aan Pandasia, pandaverblijf in Rhenen bij het zien van dat gebouw..

    BeantwoordenVerwijderen