Deense Prins Henrik overleden | De Oranjes

woensdag 14 februari 2018

Deense Prins Henrik overleden

De Deense prins Henrik (83) is overleden. De man van Koningin Margrethe is gisteravond laat in zijn slaap overleden, heeft het Deense Koninklijk Huis bekendgemaakt.

De prins was bij zijn overlijden omringd door zijn vrouw en hun twee zoons. Prins Henrik lag sinds 28 januari in het universiteitsziekenhuis in de hoofdstad, vrijdag verslechterde zijn toestand. Gisteren maakte het hof bekend dat hij was ontslagen uit het ziekenhuis en was overgebracht naar het koninklijk paleis Fredensborg om daar zijn laatste dagen door te brengen.

Op 6 september 2017 werd bekend dat Henrik lijdt aan dementie. Op 28 januari werd hij in het ziekenhuis opgenomen met een in Egypte opgelopen longinfectie. Vier dagen later werd bekendgemaakt dat bij hem een goedaardige longtumor was ontdekt. Op 9 februari kwam de mededeling dat zijn gezondheidstoestand erg verslechterd was.

1 opmerking:

  1. Tragisch nieuws voor de Koninklijke familie van Denemaken en bij deze wens ik hen allen veel sterkte toe de komende periode om dit intense verlies te verwerken.

    BeantwoordenVerwijderen