Koning Willem-Alexander: "Amalia naar China is een totaal onzinverhaal" | De Oranjes

vrijdag 16 februari 2018

Koning Willem-Alexander: "Amalia naar China is een totaal onzinverhaal"

Deze week meldde de Telegraaf dat de Prinses van Oranje een deel van haar schooltijd in China gaat doorbrengen. Dit was uiteraard op geen enkel feit gebaseerd. Doorgaans reageren leden van het Koninklijk Huis niet op speculaties, maar Koning Willem-Alexander deed dat vandaag wel in Den Bosch. Hij noemde het een 'totaal onzinverhaal'.

De Koning opende vandaag in Den Bosch de tentoonstelling over 700 jaar Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Na afloop vroeg een journalist hem wat hij kon zeggen over het bericht over Amalia. "Ik kwam woensdag uit Korea. Ik landde in Parijs en zag het nieuws. Ik was heel verbaasd. Dus ik dacht: laat ik even Amalia bellen om te kijken of het waar is of niet, want misschien had ze iets geregeld. Ik kende het verhaal nog niet. Ze heeft er heel hard om gelachen. Het is absoluut niet waar. Ik verwijs het weer terug naar de dikke duim waar het uit gezogen is. Het is een totaal onzinverhaal." aldus de Koning. Het leek de Koning verstandig dat nu te zeggen omdat heel veel mensen het serieus namen. "Wij kunnen niet altijd alles maar blijven ontkennen, maar op een gegeven moment is dat toch heel goed omdat een verhaal zo groot wordt, om dan toch even te zeggen even terug naar die dikke duim, want daar moet het gewoon weer in. En dan is het afgesloten daarmee." aldus de Koning. Op de vraag of Amalia er last van had zei hij: "Nee dat niet. Zij moest er zelf heel hard om lachen, dus dat is prima. Maar uiteindelijk is het toch heel goed. Ze geniet van haar school, ze zit goed in haar vel, ze is blij daar. En daar wil ze ook gewoon mee doorgaan."

Het is bijzonder dat de Koning hier persoonlijk op camera op reageert, waar hij het anders (áls hij al op een dergelijk onzinverhaal wil reageren) dat via een bericht van de RVD zou doen. De manier waarop het nu gebeurd is, is vermoedelijk wel geregisseerd. Dit was de enige openbare activiteit van de Koning deze week, en hij wilde graag een gesproken reactie op dit bericht geven, dus het ligt voor de hand dat de RVD contact heeft opgenomen met de NOS om bewust een journalist bij het Noordbrabants Museum neer te zetten die 'toevallig' deze vraag zou stellen. Normaal gesproken was de NOS sowieso niet bij deze activiteit aanwezig geweest en was de Koning rechtstreeks naar zijn auto gelopen.

1 opmerking:

  1. Het was ook wel echt een bijzonder gerucht :) de koning heeft het goed opgelost!

    BeantwoordenVerwijderen