Koninklijk paar bij Olympische Spelen 2018 - I | De Oranjes

zaterdag 10 februari 2018

Koninklijk paar bij Olympische Spelen 2018 - I

Op de eerste dag van de Olympische Spelen bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Olympisch dorp en het Holland Heineken House en waren ze bij de wedstrijden van Shorttrack én zagen ze bij het schaatsen drie Nederlandse vrouwen winnen.


Samen met minister-president Rutte bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vanochtend, per fiets, het Olympisch dorp om de Nederlandse sporters te ontmoeten tijdens de lunch. Aansluitend speelden Willem-Alexander en Máxima een potje mini-curling. Het gezelschap viel maar nauwelijks op in hun Team NL kleding. Ook werd het Holland Heineken House bezocht.

Foto's: NOC*NSF

Na het bezoek aan het Olympisch dorp reisden de Koning en Koningin naar het shorttrackstadion in Gangneung. Daar moesten ze, na enkele rondes, de keuze maken om bij de finales te blijven of naar het schaatsstadion te gaan. Ze kozen voor het schaatsstadion, want minister-president Rutte bleef bij shorttrack, aldus de Koning in een kort interview dat na de schaatsfinale plaatsvond. De 3000 meter schaatsen resulteerde in een Nederlands podium. Carlijn Achtereekte won goud, Ireen Wüst zilver en brons was er voor Antoinette de Jong. Ondertussen won in de shorttrack finale Sjinkie Knegt zilver. Hoewel ze nog geen medaille ontvingen, mochten de vrouwelijke schaatsers al wel op het podium komen en natuurlijk waren de Koning en Koningin daar bij aanwezig.

Na de bloemenceremonie werden de schaatsers persoonlijk door het Koninklijk paar gefeliciteerd. Met de winnares gingen ze ook nog op de foto.

De Koning reageerde op de vier medailles:

"We zijn eerst bij het shorttrack geweest, waar Sjinkie zilver heeft gehaald", aldus de Koning. "We moesten een keuze maken, zijn hiernaartoe gegaan en komen binnen met goud, zilver en brons." "Een onwaarschijnlijke 1-2-3 bij de vrouwen. Emoties, blijdschap, alles door elkaar heen. Prachtig om mee te maken, een van die sportmomenten die je je leven lang niet meer vergeet."

Ook via twitter lieten de Koning en Koningin hun blijdschap weten:

Voor Koningin Máxima zit haar verblijf bij de Olympische Spelen er weer al op. Ze reist morgen door naar Indonesië. De Koning blijft nog t/m 13 februari in Zuid-Korea.

Andere artikelen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten