Koninklijk paar bezoekt Sint Eustatius | De Oranjes

donderdag 30 november 2017

Koninklijk paar bezoekt Sint Eustatius

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vandaag begonnen aan hun bezoek aan de eilanden Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten. Vandaag waren ze op Sint Eustatius.Op de luchthaven werden de Koning en Koningin ontvangen door plaatsvervangend gezaghebber Julian Woodley en staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die is al drie dagen in het Caribisch gebied.
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, die gemakkelijke slippers droeg, stapten direct in een busje voor een bezoek aan het Solar Park. De helft van de behoefte aan energie wordt hier opgewekt. Meer energie wil Sint-Eustatius verkrijgen door de bouw van een windpark aan de andere kant van het eiland, waar de meeste wind wordt gevangen.
Van het Solar Park ging het Koninklijk paar naar hoofdplaats Oranjestad. Onderweg werd gestopt bij een familie van wie het huis in september door orkaan Irma compleet is verwoest. Met onder meer hulp uit Nederland wordt nu gewerkt aan wederopbouw. De Koning en Koningin spraken kort met de bewoners en hulpverleners.
Het bezoek werd afgesloten in de openbare bibliotheek, waar onder meer gesproken werd met vertegenwoordigers van het zorgcentrum, de sportassociatie en The Green House Project. Daarna vlogen de Koning en Koningin naar Saba, waar de afgelopen dagen alles in gereedheid is gebracht voor de feestdag 'Saba Day' en het Koninklijk bezoek.

1 opmerking:

  1. Leuk die slippers :) En fijn voor de mensen die getroffen zijn door orkaan Irma dat er steun van het koningspaar is.

    BeantwoordenVerwijderen