Koning Willem-Alexander bezoekt 50-jarig Lelystad | De Oranjes

woensdag 15 november 2017

Koning Willem-Alexander bezoekt 50-jarig Lelystad

Koning Willem-Alexander was vandaag op bezoek in Lelystad dat nog maar 50 jaar jong is, net als de Koning zelf.Voordat hij officieel opgewacht werd bij het stadhuis, bezocht de Koning in de Zuiderzeewijk (de oudste woonwijk) een stel met een huiskamer zoals dat er in 1967 uit zag. Bij de Koning roept dat geen herkenning op. „Ik was toen maar een halfjaar oud”, verontschuldigt hij zich lachend.
Ook bezocht de Koning De Kluswinkel aan de Rode Klif en Ons Winkeltje, een initiatief van Mila Romijn. Ze verkoopt samen met vrijwilligers tweedehands kleding. De inkomsten komen ten goede aan de wijk. Vervolgens ging de Koning naar Waterwijk, waar hij MFA de Waterbever bezocht.
Op het Stadhuisplein wachtte een feestelijke ontvangst met zelfgemaakte vlaggen. Leerlingen van ruim twintig basisscholen waren present om de Koning te verwelkomen. Het werd al donker toen Koning Willem-Alexander aan het einde van de lange blauwe loper was. Onderweg werd hij regelmatig staande gehouden door kinderen die hem de hand wilden schudden of vroegen te poseren voor een zogeheten 'selfie'.
In het stadhuis sprak de Koning met nog meer bewoners van de stad en onthulde hij een mozaïek dat 50 jaar Lelystad verbeeldt en door leerlingen van school voor praktijkonderwijs De Steiger en vrijwilligers van de stichting M.I.L.A. (Met Inzet Lukt Alles) is gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Wat een vrolijke en joviale Koning hebben wij toch en vabn vele markten thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verslag van een geslaagd bezoek!

    BeantwoordenVerwijderen