Koning Willem-Alexander bezoekt Admiraliteitsraad en bemanning Karel Doorman in Den Helder | De Oranjes

dinsdag 28 november 2017

Koning Willem-Alexander bezoekt Admiraliteitsraad en bemanning Karel Doorman in Den Helder

Koning Willem-Alexander heeft vandaag een bezoek gebracht aan het marineschip de Karel Doorman. Hij sprak er met de bemanning van het logistieke ondersteuningsschip van de marine.
Foto: Ministerie van DefensieDe Karel Doorman keerde vrijdag terug uit Sint-Maarten. Daar was het ingezet om noodhulp te verlenen op het eiland, dat in september zwaar werd getroffen door de orkaan Irma. Willem-Alexander sprak met de bemanningsleden over hun inzet en ervaringen op Sint-Maarten. De Karel Doorman bracht 1700 ton aan hulpgoederen naar de getroffen eilanden. De inzet bestond daarnaast uit opruimwerkzaamheden, het ondersteunen van de kustwacht, het beveiligen van het depot en het uitvoeren van herstelwerk op Sint-Maarten.
Foto: Ministerie van Defensie
Willem-Alexander sprak in Den Helder ook het de Admiraliteitsraad, dat is het hoogste overlegorgaan van de marine. Later deze week reist het Koninklijk paar en staatssecretaris Knops naar de Cariben. Ze komen donderdag aan op Sint-Eustatius, dat ook flink te lijden heeft gehad onder de orkanen die deze herfst over de regio raasden. Vrijdag vieren de Koning en Koningin Saba Day op Saba om vervolgens hun bezoek zaterdag op Sint-Maarten af te ronden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten