Koningin Máxima bezoekt Nigeria - III | De Oranjes

woensdag 1 november 2017

Koningin Máxima bezoekt Nigeria - III

Vandaag ging het bezoek verder in de hoofdstad Abuja. Koningin Máxima sprak ‘s ochtends met vertegenwoordigers van ontwikkelingspartners als de Wereld Bankgroep en de Bill & Melinda Gates Foundation.


Verder had de Koningin gesprekken met vertegenwoordigers van de Ontwikkelingsbank van Nigeria (DBN) en de Nigeriaanse Commissie voor Communicatie (NCC). Koningin Máxima bezocht ook een rijschool waar een bankagentschap (Diamond Yellow) in gevestigd is. De Koningin was voor de tweede dag op rij ook toepasselijk 'yellow' gekleed en kreeg ook nog eens een oranje doek omgehangen. Máxima ontmoette vervolgens binnen de vrouw van de bank. Haar klanten zijn vooral vrouwen, die liever in de intieme en vertrouwde sfeer van het piepkleine kantoor hun geldzaken regelen dan bij een traditionele bank. Die laagdrempeligheid is nodig om meer Nigerianen toegang te geven tot financiële diensten.
’s Middags ontmoette Koningin Máxima Gouverneur Godwin Emefiele, van de Centrale Bank van Nigeria en viceminister-president Yemi Osinbajo. Ook sprak ze met minister Kemi Adeosun van Financiën. Aan het einde van het treffen op het terrein van de Presidential Villa spraken de Koningin en Osinbajo kort met de media. Máxima benutte die gelegenheid om nog eens aan te geven dat Nigeria enorm potentieel heeft, maar dat heel veel werk moet worden verzet om te zorgen dat over een aantal jaren tachtig procent van de bevolking toegang heeft tot financiële basisvoorzieningen. Nu is dat nog niet de helft en in het noorden van het West-Afrikaanse land zelfs minder dan 24 procent.

1 opmerking:

  1. Een druk en vol programma voor de Koningin, maar erg goed werk dat ze doet. Hopende kan ze nu even bij haar dochters blijven.

    BeantwoordenVerwijderen