Koningin Máxima bezoekt Refugee Company | De Oranjes

dinsdag 28 november 2017

Koningin Máxima bezoekt Refugee Company

Koningin Máxima heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan de Refugee Company in Amsterdam. Deze sociale onderneming ondersteunt nieuwkomers in Nederland bij het opdoen van werkervaring, met als doel een betaalde baan te vinden of een eigen bedrijf op te zetten. De organisatie wordt ondersteund door het Oranje Fonds.


Máxima sprak met medewerkers over de opzet van de organisatie, de uitdagingen bij het opbouwen van een sociale onderneming, de inzet van vrijwilligers en de resultaten. De Koningin maakte ook een rondgang langs verschillende projecten. Ze bezocht een atelier waar handgemaakte textielproducten en kleding worden geproduceerd en een zeefdrukstudio waar met de hand shirts en sweaters met capuchons worden gemaakt. Ook bezocht ze een restaurant en bar waar nieuwkomers klaargestoomd worden tot kok, bedieningsmedewerker of barista.


Máxima redde de situatie toen een snerpend brandalarm minutenlang door het oude gevangenisgebouw loeide: ,,Ah, dat gebeurt bij ons thuis ook zo vaak – dat het brandalarm afgaat. Staat er weer een toaster te roken.’’ aldus de Koningin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten