Prinses Margriet reikt prijs Paralympische Sporter 2015 uit | De Oranjes

dinsdag 15 december 2015

Prinses Margriet reikt prijs Paralympische Sporter 2015 uit

Prinses Margriet was vanavond aanwezig bij het NOC*NSF Sportgala in Amsterdam, waar ze de prijs voor de Paralympische Sporter 2015 uitreikte.


Paralympische Sporter van 2015 is Jiske Griffioen. Griffioen was dit jaar bijzonder succesvol in de grand slams. Ze won de Australian Open en Roland Garros in het enkelspel. Met Aniek van Koot won ze de dubbeltitel op Roland Garros en Wimbledon. Griffioen en Van Koot wonnen ook de Wheelchair Double Masters, het officieuze wereldkampioenschap. Ook in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Coach en Young Talent werden de sporters van het jaar gekozen. Daarnaast werd de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs uitgereikt, een prijs waarmee NOC*NSF de grote sportlegendes uit de Nederlandse geschiedenis eert. Na een korte toespraak waarin ze de successen van de paralympische spelers dit jaar nogmaals benoemde, overhandigde de prinses de prijs aan Jiske Griffioen. Prinses Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). Het IPC coördineert en faciliteert sinds 1989, naast internationale wedstrijden voor gehandicapte topsporters, de Paralympische Zomer- en Winterspelen. 

Kleding
Prinses Margriet droeg een zwarte jurk. Op de jurk was de broche gespeld die ze onder andere tijdens de bekendmaking van de verloving met Pieter van Vollenhoven droeg. Ook de bijpassende oorbellen ontbraken niet. Het was extra bijzonder dat de prinses de broche weer droeg, omdat hij sinds de jaren '80 niet meer gebruikt was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten