Koningin Máxima bezoekt Alexander Monro ziekenhuis en opent nieuw pand Schmidt Zeevis | De Oranjes

dinsdag 8 december 2015

Koningin Máxima bezoekt Alexander Monro ziekenhuis en opent nieuw pand Schmidt Zeevis

Koningin Máxima had vandaag weer eens een drukke dag qua werkbezoeken. In de ochtend ging ze langs bij het Alexander Monro ziekenhuis in Bilthoven. Vanmiddag opende ze in Rotterdam het nieuwe pand van Schmidt Zeevis.


Het ziekenhuis, dat in 2013 van start ging en aanvankelijk door Koningin Máxima zou worden geopend, is geheel gespecialiseerd in de behandeling van borstkanker en daarmee uniek in Nederland. De Koningin kreeg een uitgebreide rondleiding en sprak onder meer met medisch specialisten, verpleegkundigen en patiënten. Een vrouw vertelde aan Máxima dat je als patiënt in een warm bad terecht komt. "Je bent eigenlijk geen patiënt maar iemand waarvoor wordt gezorgd. Je voelt je soms net in een hotel. Ziekenhuizen kunnen hier veel van leren." De onaangekondigde komst van Koningin Máxima zorgde in ieder geval voor wat vrolijkheid in het ziekenhuis. De Koningin ging ook langs bij een vrouw die gisteren geopereerd was. De opening werd in 2013 niet meer door Koningin Máxima verricht, omdat er ook bedenkingen waren over het samenbrengen van alle zorg voor borstkanker op één plek. Koningin Máxima beloofde echter later eens een bezoek te brengen, en die belofte kwam ze dus vandaag na. "Ik ben blij dat ik later kon komen, het is veel leuker om het ziekenhuis in gebruik te zien", aldus Máxima.

In Rotterdam opende de Koningin vanmiddag het nieuwe pand van Schmidt Zeevis. Een bijzonder gebouw dat de contouren van een schip heeft en voor de helft in het water ligt. Het bedrijf zat sinds de oprichting in 1916 in het Scheepvaartkwartier in het centrum van Rotterdam. Met een telegraaf liet de Koningin de originele stoomhoorn fluiten van de SS Nieuw Amsterdam. Daarmee was de opening een feit.

Vervolgens kreeg de Koningin een rondleiding door de fileerderij, en bekeek ze de visetalage waar zo'n 130 soorten vis liggen. Net als de medewerkers liep ook Koningin Máxima in een witte jas en had ze haar hakken verruild voor kaplaarzen.

Schmidt Zeevis is ook voor Máxima geen onbekende. Het is een leverancier van de paleizen. En ook tijdens haar bezoek kreeg Máxima een vishapje. Een kok van het 3-sterrenrestaurant Librije maakte speciaal voor de opening een soufflé van garnalen en een cocktail met gin en oesters voor alle genodigden en de Koningin. Daarna toostte de Koningin met alle aanwezigen op een 'behouden vaart' en ging ze met alle medewerkers op de foto.

Kleding
Vanochtend droeg Koningin Máxima de nieuwe glimmende paars/blauwe gestreepte jurk van Natan die ze in november nog in Zwitserland droeg. Vanmiddag had de Koningin zich omgekleed in de outfit die ze onder andere droeg tijdens het staatsbezoek aan Denemarken. Een beige jas met daaronder een blauw/beige jurk. De bekende donkerblauwe hoed zorgde voor het blauwe evenwicht.

1 opmerking:

  1. Interessante combinatie, die kleren met zo'n doktersjas. Ook sympathiek dat ze niet alleen bij openingen langskomt.

    BeantwoordenVerwijderen