Oranje nieuws – 12 december 2011 | De Oranjes

maandag 12 december 2011

Oranje nieuws – 12 december 2011

Dagje Zuid-Afrika voor Prinses Máxima
In het kader van ‘Inclusive Finance’

Prinses Máxima was speciaal voor een dag naar Zuid-Afrika gereisd om daar vandaag te spreken met ministers, gouverneurs en de centrale bank over het belang van toegang tot financiële diensten.

Sinds haar benoeming als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties – Ban Ki-moon – reist Prinses Máxima vaak de wereld over. Dan kan het ook voorkomen dat de reis veel meer tijd in beslag neemt, dan het bezoek zelf.. Het bliksembezoek aan Zuid-Afrika was kort maar krachtig. De prinses begon haar ‘Inclusive Finance’ dag met minister Gordhan van Financiën en gouverneur Gill Marcus van de South African Reserve Bank. Aan het eind van de middag woonde Máxima een bijeenkomst bij, genaamd: ‘New Faces New Voices’ – een organisatie van vrouwen uit het bedrijfsleven die zich inzetten voor betere toegang tot financiële diensten voor vrouwen en het ontwikkelen van financiële vaardigheden van vrouwelijke ondernemers.

Kroonprins Willem-Alexander bij jubileumfeestje De Lotto

Kroonprins Willem-Alexander was vandaag in het World Forum Theater in Den Haag aanwezig bij de bijeenkomst ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Lotto.

De Lotto ondersteunt het werk van 19 goede doelen. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro via NOC*NSF naar de Nederlandse sport gegaan. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Skanfonds, het Nationaal Fonds voor Vrijheid en Veteranenzorg en veertien volksgezondheidsfondsen is sinds de oprichting circa 500 miljoen euro afgedragen.Ter gelegenheid van het jubileum is een speciaal boek gemaakt. Willem-Alexander mocht hier het eerste exemplaar van mee naar huis nemen.


Verder vandaag: Koningin Beatrix ontving vanmiddag op Paleis Huis ten Bosch voor de laatste keer de ambassadeur van de Republiek Libanon; Zeidan Al-Saghir. Ondanks de afscheidsaudiëntie hebben ze nog heerlijk geluncht, met een knipoog naar kerst.

TV tip: Donderdag 15 december wordt van 20.30 uur tot 21.20 uur op Nederland 1 het NOS Oranje Jaaroverzicht uitgezonden.

© Vivian Kramer - royalfanvivian

3 opmerkingen: