Oranje nieuws – 8 & 9 december 2011 | De Oranjes

vrijdag 9 december 2011

Oranje nieuws – 8 & 9 december 2011

Kroonprins Willem-Alexander zet voet in groene klei
Opening nieuwe fabriekshal Fujifilm

Kroonprins Willem-Alexander bezocht donderdag samen met minister Verhagen de nieuwe fabriekshal van Fujifilm in Tilburg om ‘m vervolgens met een voetafdruk officieel te openen.

De opening van de nieuwe fabriekshal van Fujifilm stond in het teken van duurzaamheid en innovatie. En om het duurzame gedeelte extra te benadrukken bestond de openingshandeling uit een letterlijke ‘green footprint’ De prins en meneer Komori van het Japanse bedrijf zetten allebei hun voetafdruk op groene klei. Na de opening kreeg iedereen – waaronder dus Willem-Alexander – een witte jas voor een rondleiding op de afdeling offsetplaten.

Prinses Máxima bij slotmanifestatie ‘Duizend en één kracht’

Een flinke storm hield ook Utrecht niet rustig. Het weerhield Prinses Máxima er niet van om alsnog zonder jas naar de Central Studios te komen. Voor de kou had ze een wat langere rok aangetrokken. Binnenin de Central Studios vond de slotmanifestatie van het project ‘Duizend en één kracht’ plaats.

Het project ‘Duizend en één kracht’ is in het leven geroepen om allochtone vrouwen te stimuleren actief deel te nemen aan de maatschappij. Duizend en één Kracht komt voort uit afspraken die de voormalige Commissie PaVEM (Participatie van Vrouwen uit Etnische Minderheidsgroepen) maakte met een aantal landelijke vrijwilligersorganisaties. PaVEM komt bekend voor.. want Prinses Máxima was hier commissielid van. Veel vrouwen zijn gestimuleerd en zo zijn in de loop der jaren verschillende initiatieven ontstaan. De achttien meest succesvolle initiatieven zijn genomineerd voor de ‘VSB Duizend en één Kracht Sterren’ en gebundeld in een boek. De prinses nam het boek op het podium in ontvangst, temidden van alle ‘winnaars’. Vervolgens bezocht Máxima de speciaal aangeklede ‘markt’. In verschillende kraampjes presenteerden vrouwen hun initiatief. Prinses Máxima nam uitgebreid de tijd met de vrouwen te spreken, al was het met al de volgers achter haar lastig van kraampje tot kraampje te lopen.. Buiten was de wind weer toegenomen. Een handjevol toeschouwers was getuige van een vertrekkende Máxima. Onder hen een klein kind. Met haar bevroren vingers kon ze nog net een door haar moeder gemaakt bord vasthouden met de tekst: Máxima mag ik met u op de foto? De prinses zag het kind van amper 2 jaar niet eens staan, en had de warme auto in het vizier. Logisch.


Kroonprins Willem-Alexander bezoekt internet conferentie en ‘Het Dorp’ in Arnhem

Kroonprins Willem-Alexander had vandaag een drukke dag. Vanochtend was hij aanwezig bij de conferentie Freedom Online, en vanmiddag bezocht hij het Revalidatie Medisch Centrum Klimmendaal en de woonwijk Het Dorp in Arnhem.

De conferentie ‘Freedom Online: Joint action for Free Expression on the Internet” werd op donderdagavond al geopend door de special overgevlogen minister van Buitenlandse Zaken uit Amerika: Hillary Clinton. Het doel van de conferentie is een internationale coalitie van landen, bedrijven, internationale organisaties en maatschappelijke organisaties te realiseren. Men wil zich inzetten voor cyberdissidenten en bloggers (hmm..) Hoe interessant hij ook vond, de prins moest haast maken nog op tijd in Arnhem te komen waar mensen van ‘Het Dorp’ al vol verwachting op hem wachtten.

Het Dorp is een van de locaties van zorgorganisatie Siza waar mensen met een lichamelijke of meervoudige handicap wonen. Doel van het bezoek was om te kijken in hoeverre informatie- en communicatietechnologie de zelfredzaamheid van de cliënten kan bevorderen. Willem-Alexander sprak met cliënten en medewerkers over hun ervaringen met het testen van informatie en communicatietechnologie. Dit in zijn rol als Lid van de Raad van Advies van ECP.NL (Platform voor e-Nederland).

© Vivian Kramer - royalfanvivian

6 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige mooie kopfoto heb je er weer van gemaakt in Kerststijl; echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel :) Moet er zelf nogal aan wennen, misschien neem ik er nog een ander achtergrondje bij..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad weer een prachtige kopfoto, Vivian!
  De outfit die Máxima droeg vind ik vreselijk, Jasje gaat nog wel , maar die rok....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super coole collage heb je gemaakt!!! Echt fantastisch super knap gedaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ten eerste: wauw, wat een blitse kopfoto heb je in elkaar geknutseld. Je hebt de meest originele kopfoto's die ik ooit heb gezien! Wat grappig zo'n opening met een voetafdruk, weer eens iets anders als een lint doorknippen. Wel sneu voor dat kindje trouwens..

  BeantwoordenVerwijderen