Officieel bezoek president Mali, 29 november – 1 december 2011 | De Oranjes

donderdag 1 december 2011

Officieel bezoek president Mali, 29 november – 1 december 2011

De president van Mali is een paar dagen op officieel bezoek in ons land geweest. In het volle programma zaten ook wat koninklijke ‘onderdelen’

Op dinsdagochtend werd hij verwelkomd door Koningin Beatrix met een welkomstceremonie op het achterplein van Paleis Noordeinde. ’s Middags had de man vooral ontmoetingen met leden van de Tweede Kamer en woonde hij een bijeenkomst bij over grensoverschrijdend waterbeheer. Zo’n drukke middag bezorgd een rammelende maag. Pas rond 20.30 uur kon er gedineerd worden. Eerst moesten er officiële foto’s gemaakt worden van de president, zijn vrouw, Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima in de bibliotheek van Paleis Noordeinde. Terwijl de serveersters al klaar stonden met het voorgerecht, hielden zowel de president als de Koningin een Franse toespraak. In haar toespraak maakt Koningin Beatrix af en toe een persoonlijke opmerking. Prins Claus en Prinses Máxima komen er in voor. Het Frans gaat haar ook goed af.

Woensdagochtend – kinderen net naar school gebracht – ging rond 9 uur de bel bij Villa Eikenhorst. Prinses Máxima –die alleen thuis was – liet de president met zijn vrouw binnen. Volgens het draaiboek zou het een onderonsje worden over ‘financial inclusion’. Wel anderhalf uur duurde het bezoek aan Prinses Máxima. Ze arriveerden met hun delegatie nog net op tijd in Rotterdam waar mevrouw Touré het Sophia Kinderziekenhuis bezocht, en haar man naar de GGD ging. In Den Haag werd later op de middag samen met Koningin Beatrix het International Institute of Social Studies bezocht. Hier hield de president van Mali een lezing. Tot slot kon de president s’avonds ook nog wat kletsen met minister-president Rutte op het Catshuis.

Vanochtend namen de president van Mali en zijn vrouw afscheid van Koningin Beatrix, waarna ze richting Brabant vertrokken. In Den Bosch bezocht mevrouw Touré het Lilliane Fonds en haar man de Universiteit van Wageningen. In Restaurant van de Toekomst werd een lunch genuttigd. Textielfabriek Vlisco in Helmond werd ook nog gelukkig gemaakt met een bezoekje, en toen was het toch echt tijd om te gaan. Vanaf de luchthaven Rotterdam vertrok het stel weer richting huis.

© Vivian Kramer - royalfanvivian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten