Prinses Laurentien neemt 1e exemplaar ‘Omgaan met laaggeletterdheid binnen de huisartspraktijk’ in ontvangst | De Oranjes

vrijdag 2 december 2011

Prinses Laurentien neemt 1e exemplaar ‘Omgaan met laaggeletterdheid binnen de huisartspraktijk’ in ontvangst

” Ik hoop van harte dat u en uw collega’s in het hele land dit initiatief, en deze toolkit als instrument, omarmen.... Wij hopen dat het onderdeel wordt van uw dagelijkse werk, en niet gezien wordt als iets ernaast.”

Prinses Laurentien nam vandaag in de Ridderzaal als bestuursvoorzitter van de Stichting Lezen en Schrijven het eerste exemplaar van de nieuwe toolkit ‘Omgaan met laaggeletterdheid binnen de huisartspraktijk’ in ontvangst.

Het boek is bestemd voor huisartsen, zodat ze patiënten met laaggeletterdheid beter kunnen herkennen en doorverwijzen. Iedere huisarts in Nederland krijgt volgend jaar dit toolkit toegestuurd. De overhandiging van het boek aan de prinses vond samen tegelijk plaats met het 65-jarig bestaan van de LHV (Landelijke Huisartsen Vereniging) Prinses Laurentien hield na het in ontvangst nemen van het boek ook nog een toespraak. In haar toespraak verwijst ze naar youtube. Een filmpje met het verhaal van een kind dat opgroeit met ouders die niet kunnen lezen en schrijven.


Foto’s: Stichting Lezen & Schrijven

© Vivian Kramer - royalfanvivian

Geen opmerkingen:

Een reactie posten