Prinses Máxima nieuws - 15 januari 2011 | De Oranjes

zaterdag 15 januari 2011

Prinses Máxima nieuws - 15 januari 2011

Prinses Máxima opent Weekend Academie in Amsterdam


Vanochtend kwam Prinses Máxima de 5e vestiging van de Weekend Academie van het Marcanti College in Amsterdam openen.


Alle kinderen die deelnemen aan de Weekend Academie stonden samen met de prinses op het podium om hun zelfgemaakte collegehoedjes – Máxima had er ook een vast – de lucht in te gooien en daardoor officieel te beginnen aan hun ‘weekend school’. Jongeren kunnen op zaterdag- en zondagmiddag huiswerkbegeleiding krijgen, trainingen in sociale vaardigheden volgen en deelnemen aan sport, spel- en ontspanningsactiviteiten. Door de komst van Prinses Máxima vandaag, was het niet moeilijk alle weekendleerlingen naar de Academie te laten komen.. De vraag is nu of ze – ook zonder aanwezigheid van de prinses – het blijven volhouden om ‘bij te leren’ of toch liever gewoon hun weekend relaxt thuis door willen brengen..


Foto: Hoedjes de lucht in!Foto's: © Jannemieke, http://royalpost.punt.nl/
Overname verboden
Prinses Máxima bij herdenkingsdienst overleden vriendin Célia
…Onder de aanwezigen ook Prins Friso en Prinses Mabel


Maxima_herdenking Vanochtend was Prinses Máxima nog in Amsterdam, later vandaag in Genéve om daar in de gotische kerk Temple van Saint Gervais aanwezig te zijn bij de herdenkingsdienst van haar overleden vriendin Célia von Bismarck.


Máxima kende Célia al enkele jaren en ze waren vanaf hun eerst ontmoeting bevriend. Behalve Prinses Máxima waren ook Prins Friso en Prinses Mabel bij de herdenkingsdienst aanwezig. Mabel kende Célia vanwege de contacten met de familie Von Bismarck maar ook van hun werk voor het Aga Khan Development Network.


De 39-jarige Célia is overleden na een kort ziekbed aan de gevolgen van huidkanker. Ze trouwde in 1997 met Graaf Carl van Bismarck-Euard, maar scheidde in 2005 van hem.

3 opmerkingen:

  1. Máxima zag er mooi uit, het was erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat Jannemieke naar Máxima is geweest, ze heeft leuke foto's gemaakt, ik kan goed zien dat de prinses een heel mooie outfit had! Leuk die combi van rood en bruin!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi hoor deze outfit van Maxima! Ze ziet er goed uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen