Oranje nieuws – 26 & 27 januari 2011 | De Oranjes

donderdag 27 januari 2011

Oranje nieuws – 26 & 27 januari 2011

Koningin Beatrix ontvangt ambassadeurs


Koningin Beatrix heeft gisteren opnieuw een drukke ambassadeurmiddag gehad. Ze ontving geloofsbrieven van de ambassadeur van Kroatië, H.E. mevrouw Vesela Mrden Korac, de ambassadeur van Zijne Majesteit de Koning van Swaziland, Z.E. Joel Musa Nhleko, en de ambassadeur van de Republiek Trinidad en Tobago, H.E. mevrouw Margaret Allison King-Rousseau. Ook dit keer werden de ambassadeurs opgehaald en begeleid door een Kamerheer der Koningin met een galarijtuig getrokken door twee paarden. Ook stond er bij Paleis Noordeinde een erewacht en een militaire kapel… allemaal erg officieel dus weer.
Prinses Máxima spreekt op – zelfgeorganiseerde – financiële bijeenkomst
“The concept of 'inclusive finance' is broader than microfinance, and potentially even more powerful”


Maxima_toespraak Prinses Máxima was vandaag aanwezig bij het internationale Responsible Finance Forum op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.


Tijdens de bijeenkomst ondertekende een groep investeerders uit binnen – en buitenland de zogenoemde investeerderprincipes. Met het tekenen van deze principes committeren investeerders zich aan consumentenbescherming en eerlijke, transparante en verantwoordelijke financiële dienstverlening aan lage inkomensgroepen. Behalve financiële dienstverlening was ook ‘Inclusive Finance’ een centraal thema tijdens de bijeenkomst – die overigens uit initiatief van de prinses de wereld in werd geblazen.. Ze doet dit wederom vanwege haar rol in de VN als adviseur van Inclusive Finance. Er werden verschillende toespraken gehouden, waaronder natuurlijk een van Prinses Máxima.
Foto: RVD


Fotoserie (PPE) - Toespraak (RVD)
Kroonprins Willem-Alexander bezoekt ‘Prins Heerlijk’


W_a_tilburg Kroonprins Willem-Alexander bezocht vandaag lunchroom ‘Prins Heerlijk’ in Tilburg waar jongeren met leerproblemen werken. Verder opende de prins elders in Tilburg een winkel van hetzelfde project.


 In het lunchcafé van Prins Heerlijk kreeg de prins een rondleiding – bekeek o.a. de keuken – en sprak met bestuursleden van het lunchcafé en mensen van de stichting ‘Buitengewoon leren en werken’ Er werd tijdens dat gesprek onder andere gesproken over de kracht en waarde van de aangepaste leermethode en de rol van het Oranje Fonds Groeiprogramma daarbij. Willem-Alexander was erg te spreken over het project: “Ik ben erg blij dat ik het project een keer mag bezoeken. Ik heb er veel over gehoord, het is een van onze groeiprogramma’s van het Oranje fonds waarbij ze geholpen worden uit te breiden en te groeien." Ondanks dat de prins rond lunchtijd nog steeds in de lunchroom was, at hij geen ‘Prins Heerlijk’ hapje mee. Wellicht keert hij met zijn gezin nog eens een keer terug…


Foto: Oranje Fonds
Prinses Máxima in BNN-programma ‘De Nationale Geldtest’


BNN zond vanavond ‘De Geldtest’ uit, een programma wat vorige week al werd opgenomen om mensen te testen wat hun ‘geldgedrag’ is. Het bijzondere aan het programma was dat niemand minder dan Prinses Máxima aanwezig was, om als deskundige en erevoorzitter van ‘Centiq, wijzer in geldzaken’ een klein advies te geven aan kijkers.


 In een interview aan het begin van de uitzending met presentator Patrick Lodiers sprak de prinses erover dat het belangrijkste is om bij financiële problemen het probleem eerst bespreekbaar te maken. Natuurlijk kwam de herhaaldelijke vraag ‘Hoeveel zakgeld krijgt Amalia?’ weer terug waar de prinses weer het antwoord ‘1 euro’ op gaf – nog niet gestegen dus ;) Over haar eigen spaargedrag zei ze dat ze vroeger heeeel lang heeft moeten sparen om een gele walkman te kunnen kopen. De prinses kon nog niet zomaar in het publiek gaan zitten, ze kreeg verschillende artikelen te zien (pak melk, schoenen etc.) en moest raden hoeveel het ongeveer kostte.. Aan de geldtest deden ook bekende Nederlanders mee. Zangeres Do won en kreeg de prijs uit handen van Prinses Máxima.Jarig: Prins Carlos viert vandaag zijn 41e verjaardag!

5 opmerkingen:

 1. grappig dat Maxima erbij was!! ook leuke fotos!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie screenshotjes van de prinses, volgens mij hoort het zakgeld bij elke leeftijd wel wat aangepast te worden; dus Amalia krijgt misschien binnenkort nog wel verhoging :) Leuk dat de prins prinsheerlijk bij Prins Heerlijk is geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke foto'tes van Maxima, ik vindt haar outfit alleen niet zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk nieuws allemaal! Het interview op BNN heb ik op tv gezien, was erg leuk en openhartig! Ze is duidelijk en eerlijk over geldzaken, een prinses die gaat waar ze voor staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt super dat Maxima in het BNN programma te zien was!

  BeantwoordenVerwijderen