Oranje nieuws – 20 & 21 januari 2011 | De Oranjes

vrijdag 21 januari 2011

Oranje nieuws – 20 & 21 januari 2011

Kroonprins Willem-Alexander bij Olympisch Vuur Jaarcongres
2028 Olympische Spelen in Nederland?


Kroonprins Willem-Alexander was donderdagavond in het Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem aanwezig bij het Olympisch Vuur Jaarcongres 2011 en nam tevens het magazine ‘2028’ in ontvangst.


In het blad worden onder meer de doelstellingen van Olympisch Vuur, de organisatie achter het Olympisch Plan 2028 toegelicht. Ook komen leden van het Topsportteam, een aantal oud-topsporters dat zich aan het plan heeft verbonden, aan het woord. Het is maar goed dat deze organisatie zich zo inzet om de Olympische Spelen van 2028 in Nederland te laten plaatsvinden, en natuurlijk zal de Koning (dat is Willem-Alexander dan ondertussen wel) zich dan ook vaak laten zien.. De prins vertelde dat hij door collega’s van het IOC was aangesproken: “Ze verbazen zich erover dat wij al bezig zijn met 2028. Ik leg ze dan uit waarom het belangrijk is dat we nu al de tijd nemen. Hier wordt structureel iets opgebouwd. Eerst gaan we draagvlak creëren, dan aan een bid werken en in 2021 zien we dan het resultaat van de verkiezing. Daarbij kunnen we een voorbeeld nemen aan Australië. Dat land telde in de jaren 70 in de sport niet mee. Nu is het een echt sportland.”


Fotoserie (PPE)
Koningin Beatrix ontvangt President van de Europese Centrale Bank


Vlak voordat ze naar de kleindierenschow vertrok, ontving de Koningin vanmiddag op Paleis Huis ten Bosch nog even de President van de Europese Centrale Bank (J.C. Trichet)


De Koningin had ‘m niet uitgenodigd, dat was een idee van de minister van Financiën, de Jager. Het is nou eenmaal een regel dat bij zo’n bezoek men ook hun gezicht aan de Koningin móet laten zien…en dan moet er natuurlijk ook weer even geposeerd worden voor de foto met Amalia van Solms aan de muur..Foto: RVD
Koningin Beatrix opent ‘kleindierenshow’


Vanavond opende Koningin Beatrix de jubileumtentoonstelling van de nationale kleindierenshow Nederland in Nieuwegein. Deze show heeft tot doel om het fokken van konijnen, cavia’s en sierduiven te bevorderen.


Nadat ze het lint doorknipte was de show officieel geopend en kreeg de Koningin – beschermvrouw van de Koninkijke Nederlandse Vereniging Avicultura – een rondleiding. Toen ze een jongen naderde met een duif op z’n hoofd ‘viel’ haar Koninginnemasker even af en lachte ze weer net zo enthousiast als ‘Prinses Glimlach’ – haar vroegere bijnaam- dat altijd kon.


Fotoserie (PPE)Foto's: © Hanneke, http://betuwseoranjefans.punt.nl/
Overname verboden

6 opmerkingen:

 1. Haha, dat heb je leuk beschreven over dat 'koninginnemasker'! De koningin zag er mooi en chique uit in dat donkerblauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk de koningin bij de kleindierenshow! Ze zag er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie outfit van de Koningin, staat haar goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto van de koningin met de president van de Europese Bank! 2 leuke outfits van de koningin weer! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De koningin droeg mooie outfits, vooral toen ze die president ontving!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi pakje van de koningin! Zo helemaal des Beatrix! Dat blauw staat haar goed!

  BeantwoordenVerwijderen