Het Zorreguieta jasje | De Oranjes

woensdag 5 januari 2011

Het Zorreguieta jasje

…Is het van Máxima, of toch van haar moeder?

Twee weken geleden liet het gezin van Kroonprins Willem-Alexander zich fotograferen in Argentinië (waar ze de kerst doorbrachten) om in ruil daarvoor met rust gelaten te worden door de pers. Natuurlijk waren de ogen vooral gericht op de drie prinsesjes, die dan ook opvielen in hun vrolijke – bijna- identieke outfit. Prinses Máxima droeg een donkerblauwe pantalon met daarop een donkergroen jasje/jack met bruine riem.

Toen het prinselijk paar in september naar Curaçao reisde om daar aanwezig te zijn bij de opheffing van de Nederlandse Antillen, vlogen Máxima’s ouders over naar Nederland om een weekend op de prinsesjes te passen. Toevallig moest Amalia die zaterdag een uitwedstrijd met haar hockeyteam in Pijnacker spelen. Samen met Alexia en Ariane gingen opa en oma Zorreguieta Amalia aanmoedigen langs de lijn op ’t hockeyveld. Omdat er in verband met de mediacode geen privéfoto’s van de prinsesjes gepubliceerd mogen worden, verscheen er alleen een foto van Jorge en Maria del Carmen Zorreguieta. Maria draagt daar exact hetzelfde jasje wat Máxima een aantal weken geleden aanhad..

Zouden ze gewoon toevallig dezelfde jas hebben gekocht? Heeft Maria tijdens Máxima’s afwezigheid in Nederland haar dochters jas geleend? Of is het andersom en heeft Máxima in Argentinië haar moeders jas even geleend?

16 opmerkingen:

 1. Leuk gevonden! Ik denk dat ze ze gewoon allebei gekocht hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Máxima's moeder heet weliswaar Maria del Carmen, maar zeer waarschijnlijk gaat ze als 'Carmen' door het leven en niet als 'Maria' (zo werkt dat bij vrijwel alle Maria's die nog een specificatie hebben, denk bijvoorbeeld aan infanta Maria del Pilar) Amalia heeft die naam niet voor niets als vierde naam!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk allebei gekocht, omdat de moeder van maxima veel slanker is als maxima.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt leuk gevonden.. maar ik denk ook, dat die van Maxima iets ruimer moet zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar Máxima's moeder heeft zo te zien nog wel flink wat ruimte over in die jas, en bij Máxima staat ie vrij strak (ook bij die riem)
  Maar ja.. weet het ook niet precies hoe of wat :p
  Leuk weetje: ik kwam erachter tijdens het opruimen van m'n kamer. Die foto van haar ouders kwam in beeld toen ik mn bak knipsels uit aan het mesten was en dacht ik hé dat is Máx jas!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat je gelijk hebt Vivian! Goed gezien bij het opruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat goed gezien, en wat een leuk logje heb je er van gemaakt. Het kan best zijn dat ze het van elkaar lenen, dat komt in de beste families voor toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He wat goed gevonden zeg! Ik denk dat Maxima het gewoon geleend heeft van haar moeder, na zo'n fotosessie draagt Maxima het toch niet meer in het openbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Grappig zeg dat je dit gevonden hebt.
  Wie weet lenen ze wel kleding van elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed gevonden! Ze lenen vast van elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat goed gevonden! Ik denk dat Carmen het van Máxima geleend heeft. Net zoals je zelf zegt, bij Carmen zit het een stuk ruimer dan bij Máxima..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, die is goed! Ongetwijfeld heeft Máxima het van haar moeder geleend, of andersom natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mop ! Ik vind het heel erg leuk dat je dit item hebt gevonden. Mijn complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat goed gevonden! Ik weet niet van wie het is, 't is wel heel toevallig...

  BeantwoordenVerwijderen