Prinses Máxima voor ‘Inclusive Finance’ bijeenkomst in Bazel | De Oranjes

vrijdag 7 januari 2011

Prinses Máxima voor ‘Inclusive Finance’ bijeenkomst in Bazel

Prinses Máxima was vandaag in het Zwitserse Bazel om daar een bijeenkomst met vertegenwoordigers van internationale standaardorganisaties in de financiële sector bij te wonen. Op initiatief van de Prinses en de president van De Nederlandsche Bank, dr. A.H.E.M. Wellink, als voorzitter van het Bazels Comité van bankentoezichthouders, werd voor het eerst een dergelijke bijeenkomst gehouden.

De deelnemende organisaties waren Basel Committee on Banking Supervision, Committee on Payment and Settlement Systems, Financial Action Task Force, International Association of Deposit Insurers en International Association of Insurance Supervisors. Besproken werd hoe Inclusive Finance zich verhoudt tot de mandaten van de internationale standaardisatieorganisaties en toezichthouders en hoe verbeterde coördinatie toegang tot financiële diensten kan vergroten op een veilige manier. Inclusive Finance staat voor toegang tot financiële diensten, tegen een redelijke prijs en op duurzame wijze, voor iedereen die dit nodig heeft. De beide voorzitters van de bijeenkomst, Prinses Máxima en de heer Wellink, concludeerden dat financiële integriteit en stabiliteit een inclusieve financiële sector versterken en dat dit bijdraagt aan krachtige en gezonde financiële systemen en economieën.

4 opmerkingen:

 1. Dat is balen van je laptop! Nou, als je op de pc van je broer mag zie je waarschijnlijk leuk nieuws: Prinses Mary is opgenomen in het ziekenhuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prinses mary is bevallen van een jongen en een meisje!
  Alles gaat goed met ze,
  de jongen is 47 cm lang,
  het meisje 46 cm.
  Het schijnen donkerharige kinderen te zijn, zo leuk!(:

  BeantwoordenVerwijderen