Oranje nieuws - 15 & 16 december 2009 | De Oranjes

woensdag 16 december 2009

Oranje nieuws - 15 & 16 december 2009

Máxima opent kunstmanifestatie “Niet Normaal”


Prinses Máxima was gisteren – 15 december- in de Beurs van Berlage om de kunstmanifestatie “Niet Normaal” te openen. In de grote zaal van de Beurs van Berlage zijn schilderijen, sculpturen en nog veel meer te zien van allerlei bekende en onbekende kunstenaars.

Speciaal voor de nieuwe tentoonstelling zijn ook nieuwe kunstwerken gemaakt. Ook zullen er discussies, filmavonden en lezingen plaatsvinden, waar tijd genoeg voor is want de kunstmanifestatie is tot en met 7 maart nog te bezichtigen. Vandaag was het dus aan Prinses Máxima om de tentoonstelling te openen. Ze deed dat op een ‘niet normale’ doorgaanse manier. Máxima mocht achter een gordijn gaan staan, waarna er een 3Dscan van haar werd gemaakt die vervolgens op een beeldscherm verscheen. Het kleine ‘digitale standbeeldje’ wordt waarschijnlijk geproduceerd tot een echt beeldje en komt dan te staan tussen de andere 3D beeldjes van mensen die haar al voorgingen.


Fotoserie: KLIKFoto's: ©  Anneke Visser, http://www.annekevisserfotografie.nl/
Overname verboden!   


Koningin met zoon en schoondochter bij Koninkrijksconcert in Zoetermeer


Dinsdagavond werd de jaarlijkse Koninkrijksdag weer gevierd. Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba vieren dan hun verbondenheid. Op 15 december 1954 werd namelijk het Koninkrijkstatuur getekend, waarin de verhoudingen tussen Nederland en de overzeese gebieden van ons land zijn geregeld.


Pas sinds 2004 wordt het gevierd met een Koninkrijksconcert wat ieder jaar in een ander theater plaatsvindt. Dit keer was dat het Stadstheater van Zoetermeer. Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren aanwezig. Na het geslaagde concert gaf de Koningin haar zoon en schoondochter een liefdevolle afscheidsknuffel. Ze vertrokken immers niet met dezelfde auto en Beatrix zal haar zoon en schoondochter pas vanavond weer zien bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs waar ze elkaar - zoals traditie - ook weer met een knuffel zullen verwelkomen.


Fotoserie: KLIK 
Prins Constantijn reikt Prins Claus prijs uit aan bamboebouwer
…onder toeziend oog van Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Laurentien, Prins Friso en Prinses Mabel


Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prins Friso, Prinses Mabel, Prins Constantijn en Prinses Laurentien waren vanmiddag in het Muziekgebouw in Amsterdam aanwezig bij de jaarlijkse uitreiking van de Prins Claus Prijs die dit keer werd uitgereikt door Prins Constantijn aan de Colombiaanse architect Simón Vélez.


Reden dat hij de prijs van maar liefst € 100.000 kreeg is omdat hij veel dingen met bamboe kan maken.. Meneer Vélez was niet de enige geluksvogel, nog zo’n tien andere personen van wie geen namen bekend zijn – en dus ook geen reden- kregen € 25.000. Alsof het geldbedrag nog niet genoeg was, mocht de winnaar met z’n vrouw ook nog eens op de foto met het hele Koninklijke gezelschap. Die foto kan hij dan weer inlijsten in zijn bamboefotolijst.


Fotoserie: KLIK
Toespraak Prins Constantijn: KLIKFoto's: ©  Marieke, http://royalfotograaf.web-log.nl/ 
Overname verboden! 

13 opmerkingen:

 1. leuke foto's, maxima ziet er leuk uit, met die hoge laarzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maxima zag er erg leuk uit, mooi, chique en verzorgd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's van Máxima!
  Zou je mijn mail ajb willen beantwoorden?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig! Ik vind vooral dat Máxima er vandaag prachtig uit zag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw.. applausje voor Máxima en de prachtige foto's van Anneke Visser..
  Dank je wel voor je belangstelling Vivian, het gaat redelijk, ik mis hem wel, maar gelukkig heb ik veel afleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond Máxima er echt heel leuk uitzien; ik hou niet echt van zo'n print, maar bij Máxima staat het echt goed! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ben benieuwd naar de kleding met prins claus prijzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ziet de koningin er mooi uit bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs! Outfitje van Máxima een leuk fris kleurtje...Mabel's jas is mooi! Zie 'k eigenlijk nu pas op deze foto.

  BeantwoordenVerwijderen