Oranje nieuws 8 & 9 december 2009 | De Oranjes

woensdag 9 december 2009

Oranje nieuws 8 & 9 december 2009

Koningin geeft Eremedaille aan kunstschilder Armando


Bijzondere foto’s vanuit Paleis Huis ten Bosch dinsdag. De Koningin heeft de Nederlandse kunstschilder, beeldhouwer en dichter Armando onderscheiden met de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap.


Het was nog een heel werk om het oranje lint – waar de medaille aan hangt – vast te knopen, maar het is uiteindelijk toch gelukt. Het was niet de eerste keer dat Armando op een stoel in Paleis Huis ten Bosch zijn medaille liet vastbinden. In 1990 is hij al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en in 2006 tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, vandaar dat hij er nu ook zo kalm bij zat terwijl er een Koningin achter hem stond..


Foto’s: Daar gaat ie.. - Vastknopen.. - En nu nooit meer afdoen!
Máxima bij ‘De Innovation Lecture’ lezing


Prinses Máxima was dinsdagmiddag in de Ridderzaal om daar de zogeheten ‘ Innovation Lecture’ bij te wonen. De Innovation Lecture is een jaarlijks terugkerend evenement om het belang van innovaties in het ondernemerschap te benadrukken en een impuls te geven aan de maatschappelijke discussie rond dit thema.

Toehoorders zijn vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap, overheid en politiek. De lezing 'Innovation is served' wordt georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken. De Prinses woonde echter maar een deel van de lezig bij. Het werd namelijk al donker buiten en Amalia, Alexia en Ariane zaten ook met hongerende buikjes op hun avondeten te wachten..


Fotoserie: KLIK
Constantijn bij opening tentoonstelling World Press Photo


Beschermheer van World Press Photo , Prins Constantijn was dinsdagavond aanwezig bij de opening van de World Press Photo tentoonstelling in het Jubelparkmuseum in Brussel.


De World Press Photo tentoonstelling, jaarlijks te bezichtigen op circa 100 locaties over de hele wereld, is het resultaat van de gelijknamige internationale wedstrijd voor persfotografie. Elk jaar beoordeelt een onafhankelijke jury de inzendingen van fotojournalisten, agentschappen, kranten en tijdschriften van over de hele wereld. In 2009 zijn er in totaal 96.268 beelden ingezonden door 5.508 fotografen van 124 verschillende nationaliteiten. De World Press Photo wedstrijd wordt internationaal gezien als de meest prestigieuze wedstrijd voor fotojournalisten.


Fotoserie: KLIK
Máxima’s Economieles op het Liemers College
…een Prinses op het VMBO


Leerlingen van het Liemers College in Didam kregen vandaag bezoek van niemand minder dan Prinses Máxima! Het was dan ook erg druk op het schoolplein, waar een groot aantal leerlingen zich verzameld had om de aankomst van de Prinses te zien en te bedelen om een hand. Máxima’s bezoek stond in het teken van geld, en daarom volgde ze een Economieles van een VMBO-klas.


Na de uitleg van de leraar konden de leerlingen aan het werk. Máxima sprak toen afgewisseld met docenten en leerlingen. De Prinses nam uitgebreid de tijd om de leerlingen aan haar te laten vertellen wat ze aan het doen waren op de computer. Alle leerlingen waren opmerkelijk actief en motiverend bezig aan het project ‘omgaan met geld’ wat waarschijnlijk erg saai is..maar wat moet je anders als er een Prinses achter je staat? Máxima’s werkbezoek stond tenslotte in het teken van ‘geld’ en niet in het showen van je eventuele weblog over je grote hobby…


Fotoserie:KLIKFoto's: ©  Anneke Visser, http://www.annekevisserfotografie.nl/
Overname verboden!   

14 opmerkingen:

 1. Prinses Máxima zag er vandaag en gisteren super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prinses Maxima zag er erg leuk uit. Wat zijn ze ook weer druk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goede activiteiten, leuk dat Prins Constantijn traditioneel weer bij World Press Photo was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel activiteiten deze dagen zeg, leuk dat er zoveel royals in actie waren en ze zagn er allemaal erg mooi uit, vooral prinses Maxima!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke outfit droeg prinses Máxima gisteren! Rood staat Máxima goed! Ook de ketting vind ik erg leuk :) De outfit van vandaag vond ik wat minder..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Máxima s rode outfit is heel erg mooi!
  De grijze iets minder..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Máxima s rode outfit is heel erg mooi!
  De grijze iets minder..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had gedacht dat ze aan het einde van jaar wat gingen minder met werken, maar we zien ze veel! Maxima ziet er in het rode jurkje heel mooi uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke activiteiten, vooral grappig dat Máxima naar 'school' is geweest, ik had wel bij die les willen zijn, hoe saai die dan ook was!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. maxima heeft een flinke uitgroei, wel erg onverzorgd. mooi interieur heeft de auto;) maxima heeft een mooie outfit/broek aan, maar ze heeft er een beetje hang-billen in :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Diverse leuke outfits weer van Máxima. Ik ben wèg van het lichtblauwe jasje met shawl! De broek vind ik niet mooi, alles zit er zo afgetekend in.

  BeantwoordenVerwijderen