Oranje nieuws - 1 t/m 3 december 2009 | De Oranjes

donderdag 3 december 2009

Oranje nieuws - 1 t/m 3 december 2009

Máxima bij financiële bijeenkomst in Brussel


Maximaaaaa Prinses Máxima was woensdag – 2 december – in Brussel en woonde daar de bijeenkomst over eerlijke prijzen voor financiële diensten aan lage inkomensgroepen in ontwikkelingslanden bij.
Prinses Máxima sprak o.a. met directeur De Noose van de World Savings Banks Institute over het belang van toegang tot financiële diensten en de mogelijkheid voor de lage inkomensgroepen om te sparen. Dit weer in haar rol als speciale pleitbezorger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon.


Willem-Alexander bij 4-daagse vergadering Adviesraad voor Water en Sanitatie


Kroonprins Willem-Alexander was van maandag 30 november tot vandaag -3 december – aanwezig bij de vergadering van de Adviesraad voor Water en Sanitatie in Amsterdam. Uiteraard is hij tussendoor wel naar huis geweest om te slapen.


UNSGAB komt in Amsterdam voor de 13e keer bijeen. De Adviesraad heeft tot taak het millenniumdoel voor water en sanitatie te bevorderen, onder meer door vergroting van de bewustwording van de problematiek, en door mobilisering van financiële middelen en capaciteit. Inmiddels heeft de adviesgroep regionale dialogen georganiseerd over water en sanitatie in Afrika, Oost-Europa, het zuiden van Azië, zuidoost Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Dinsdagochtend 1 december hield de Prins zelf ook een toespraak.


” Assistent-Secretaris-Generaal Stelzer, staatssecretaris Huizinga, mijnheer Smits, leden van de Raad,
Het is mij een genoegen en een grote eer u allen welkom te mogen heten in Amsterdam, stad van grachten en bruggen, waar we samenkomen om onze nieuwe koers uit te gaan zetten. Dit hotel, ooit het stadhuis van Amsterdam, is zeer geschikt voor onze bijeenkomst. In deze zaal werden mijn moeder en vader vele jaren geleden met elkaar in de echt verbonden. Het is een plek van hoopvol begin en vervulde beloften. Ik hoop dan ook dat deze plaats ons zal inspireren tot grote stappen voorwaarts voor 2012 en daarna.”

Lees de volledige toespraak: KLIK


Laurentien op Unesco-conferentie in Brazilië


Ook Prinses Laurentien heeft net als Willem-Alexander vier drukke dagen achter de rug. Ze is in Brazilië als Speciaal Gezant Geletterdheid voor Unesco en neemt deel aan de zesde CONFINTEA conferentie in Belém. Sinds maart 2009 is Prinses Laurentien Speciaal Gezant Geletterdheid voor Ontwikkeling voor Unesco en zet zich in deze functie in voor de problematiek van laaggeletterdheid wereldwijd.


Ze hield dinsdag 1 december de key-note speech tijdens deze internationale Unesco-conferentie met als thema Volwasseneneducatie, die om de 12 jaar gehouden wordt en deze keer georganiseerd wordt door de Braziliaanse overheid. Laurentien sprak de aanwezige vertegenwoordigers van regeringen en internationale organisaties uit de hele wereld toe over de problematiek van laaggeletterdheid wereldwijd. Ze staat zowel stil bij het belang van het voorkomen van laaggeletterdheid bij kinderen als ook het belang van het terugdringen van laaggeletterdheid onder volwassenen en de consequenties hiervan voor de sociaal-economische ontwikkeling van een land.

Toespraak: KLIK
Máxima bij prijsuitreiking van Stichting Zwerfjongeren


Prinses Máxima was vandaag in Rotterdam aanwezig bij de uitreiking van de ‘5e Altijd Onderwegprijs’ van de Stichting Zwerfjongeren Nederland. De prijs wordt toegekend aan een project dat bijdraagt aan de verbetering van de leefsituatie van zwerfjongeren.


De prijswinnaar ontvangt een wisselbeker en een geldbedrag van €10.000 en als die prijswinnaar dan dat geld verdeeld over de zwerfjongeren is er meteen een deel van het probleem opgelost.. Naast de prijsuitreiking, gaf Prinses Máxima het startsein voor de campagne 'Je hele hebben en houen in een tas'. SZN wil op deze manier aandacht vragen bij de gemeenten voor zwerfjongeren. Het doel van de campagne is gemeenten te motiveren een specifieke aanpak te maken voor de dak- en thuisloze jongeren en hen hierbij zelf te betrekken.


Fotoserie: KLIKFoto's: ©  Anneke Visser, http://www.annekevisserfotografie.nl/
Overname verboden! 

16 opmerkingen:

 1. Wïst niet dat Maxima in brussel geweest is... Jammer dat er (nog) geen foto's van zijn...! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prinses Máxima zag er vandaag bijzonder uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Máxima zag er vandaag leuk uit,,alleen haar schoenen, vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Máxima zag er vandaag leuk uit,,alleen haar schoenen, vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. maxima zag er leuk uit, alleen die schoenen zijn niet mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maxima ziet er leuk uit, maar d'r make-up mag wel een tikje natuurlijker, het is wel erg veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ze zag er leuk uit, de schoenen vindt ik vreselijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's weer, ik vond alleen haar 'bovenste gedeelte' mooi! Ik ben eigenlijk benieuwd naar wat Máxima zegt op de onderste foto. Willem- Alexander's toespraak begint goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige foto's van Máxima!!
  Kom je ook weer eens bij mij....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige foto's van Máxima!!
  Kom je ook weer eens bij mij....

  BeantwoordenVerwijderen
 11. SUper mooie foto's. Ik vind het outfit van Maxima niet zo mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke foto's! haar kleding was leuk. de schoenen niet zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie foto's! =)
  Ik vind het echt knap van je, dat je je site zo goed bij houdt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hele leuke foto's alleen de oorbellen vind ik niet zo

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoe weten jullie de aankomsttijden van de koningin als ze ergens een bezoek aflegt? Ik ben b.v. benieuwd naar de aankomsttijd van 15/12 bij het Stadstheater in Zoetermeer. ik kan hierover op internet niets vinden.

  BeantwoordenVerwijderen