Oranje nieuws 17 & 18 december 2009 | De Oranjes

vrijdag 18 december 2009

Oranje nieuws 17 & 18 december 2009

Laurentien bij laatste ledenvergadering Bibliotheken over opsplitsing


Laurentien_rvd Prinses Laurentien was donderdag bij de laatste ledenvergadering van de Verenigde Openbare Bibliotheken aanwezig. Ze reikte tevens aan 20 bibliotheken het Bibliotheekcertificaat uit, en ze hield een toespraak.

In haar toespraak stond ze stil bij de opsplitsing van de Vereniging in een onafhankelijk Sectorinstituut. Er komt een zelfstandige Stichting Bibliotheek.nl en een vernieuwde brancheorganisatie, de nieuwe Vereniging van Openbare Bibliotheken per 1 januari 2010. Voor Laurentien verandert er niks, zij blijft gewoon erevoorzitter van de Vereniging. Verder stond de Prinses in haar toespraak stil bij de belangrijke rol van bibliotheken voor leesbevordering en de bestrijding van laaggeletterdheid. Zij uitte haar waardering voor de verschillende initiatieven van bibliotheken op dit vlak maar zei ook dat er nog meer zou kunnen gebeuren.


Aangezien dit een onaangekondigd bezoek was verschijnen er geen foto’s..


(Archieffoto: RVD)


Máxima sluit DJ’s op in Glazen Huis


Prinses Máxima heeft vanavond in Groningen op de Grote Markt het Glazen Huis op slot gedaan waar dit jaar aandacht gevraagd wordt voor Malaria. Rond 19.00 uur ging Máxima het Glazen Huis in. En ze mocht 2 nummers aanvragen.


Het eerste nummer ‘7 Seconds’ van Youssou N’Dour koos ze omdat ze vond dat de zanger veel heeft gedaan voor de problematiek van malaria. Het tweede nummer was van Anouk, ‘Woman’. Prinses Máxima vind ‘haar muziek geweldig’. Verder bood Máxima een veilingitem aan. Je kunt geld bieden om samen met haar en Willem-Alexander op ‘NL DOET’ (voorheen Make a Difference Day) een dagje vrijwilligerswerk te doen.. De hoogste bieder is dan de geluksvogel.. Het huidige bod staat op 2.550,00 euro. Tenzij je een hoop geld hebt, maak je dus nog kans.. De Prinses gebruikte bij de uitleg over de veiling weer een paar bekende woorden.. ‘Je moet betalen om te werken, een beetje dom’


Vlak voordat ze vertrok kreeg ze van de DJ’s nog drie Mugshirts voor Amalia, Alexia en Ariane. Ook moest ze voordat ze hen opsloot ‘goedemorgen’ zeggen. Ze wilde echter eerst wel weten wáárom ze dat moest zeggen.. al had ze al zo’n vermoeden dat het voor een bandje was.. waarschijnlijk kunnen we dus het ‘goedemorgen’ van Máxima de komende dagen nog regelmatig horen op de Radio..


Bekijk hier het fragment nog een keer!
Deel 1:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HrISYdbm2d8&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01]

Deel 2:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QKHmXbdDeTM&hl=nl_NL&fs=1&rel=0&color1=0xe1600f&color2=0xfebd01]

Foto's: Máxima met de DJ's - Ze krijgt er dorst van - Lol.. - Máxima draait de deur op slot..


Relevante log:
19 december 2007: Willem-Alexander sluit deur van Glazen Huis in Den Haag

10 opmerkingen:

 1. Mooie foto van Laurentien!! Ja, die foto heb ik vanmorgen gemaakt, en ik heb er nog wat bij gezet.. Het was echt heel erg jammer van die foto's ja, die maak ik nooit meer hetzelfde!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat er geen foto's komen, maar ja...
  Gave foto bij je welkomsbericht trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto van Laurentien.
  Ps. je hebt de 1111e reactie geplaatst! Bedankt. Collage staat op mijn site!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat was dat toch leuk om te zien gisteravond! Máxima deed het geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. maxima deed het super, ze zag er leuk uit en die armband is super.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne opmerking:' zodat de Koningin weer eens niet in slaap viel" , wacht maar- als je het haalt- tot je zo oud bent, of jij dat nog allemaal kunt. Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou, in deze log komt de Koningin niet eens voor. Dus volgens mij ben jij nu toe aan een dutje..

  BeantwoordenVerwijderen