Oranje nieuws - 5 & 6 december 2009 | De Oranjes

zondag 6 december 2009

Oranje nieuws - 5 & 6 december 2009

Willem-Alexander op verjaardag bij 105 jarige man


Kroonprins Willem-Alexander heeft zaterdagochtend een bezoek gebracht aan de 105-jarige Gerrit Jan van de Waal in Gouda. De man was jarig en vierde zijn familie later op de dag in het verpleeghuis Bloemendaal waar hij woont. Willem-Alexander bezocht de man vanwege zijn hoge leeftijd en een gebeurtenis uit het verleden waarbij Van de Waal en koningin Wilhelmina betrokken waren.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam de heer Van de Waal deel aan het verzet. In augustus 1943 schreef hij een gedicht over vaderlandsliefde. Het gedicht is destijds via omwegen en mondelinge overlevering bij koningin Wilhelmina in Engeland terechtgekomen, zonder dat de naam van de schrijver bekend was. Het gedicht sprak de koningin zo aan, dat zij het vierde couplet heeft gebruikt voor een strooifolder; ‘Voorwaarts Vaderland! Riemen om de kin. Met God door bloed en tranen. Een schooner toekomst in, Wilhelmina’.


Foto's: Gefeliciteerd! - Herinneringen uit de oorlog ophalen.. - Blijf nog even Prins..
Beatrix, Constantijn en Laurentien bekijken voorstelling ‘CLAUS!’


Vanmiddag vond in het Theater Carré in Amsterdam een eerbetoon plaats aan Prins Claus. Politici en bekende Nederlanders stonden er op de planken voor de eenmalige voorstelling ‘CLAUS!’ Natuurlijk ontbrak ook Koningin Beatrix niet, ze was samen met Prins Constantijn en Prinses Laurentien.
De voorstelling vertelt de geschiedenis van het leven van prins Claus. Het gaat over ,,menselijkheid, hoop, teleurstelling en de zoektocht naar liefde'', maar ook over de relatie van de prins met de vorstin en hun drie zonen en zijn bijzondere band met Afrika, de Nederlandse Antillen en Suriname.


Foto's: KLIKFoto's: © Robby Hiel
Overname verboden!
 

3 opmerkingen:

 1. Ik vind het erg leuk dat Willem een bezoekje bracht aan die jarige man!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk voor dhr. v/d Waal! Hij verdient het!
  Heeft hij ´eindelijk weer eens even op niveau´ kunnen praten!
  Dhr. v/d Waal: gefeliciteerd!!!! Leuk dat u bezoek kreeg van Pr. W.A.!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zien Koningin Beatrix en Constantijn en Laurentien er fantastisch uit zeg bij die voorstelling van Prins Claus.
  In een woord geweldig!!
  Groetjes Jeannette.

  BeantwoordenVerwijderen