Oranje nieuws 20 - 23 december 2009 | De Oranjes

dinsdag 22 december 2009

Oranje nieuws 20 - 23 december 2009

Willem-Alexander , Maxima en dochters bezoeken Kerstcircus


Zondagmiddag 20 december bezochten Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Amalia, Alexia en Ariane het Kerstcircus in Den Haag.

De voorstelling van vorig jaar – in het gezelschap van de Koningin en Friso, Mabel en hun dochters – was erg goed bevallen waardoor het gezin dit jaar ook weer zin had in een show vol goocheltrucks, Chinese optredens , clowns die jongleren, acrobaten en leeuwen, paarden en tijgers. Er was plek zat in de grote circuscent, aangezien vele mensen door de sneeuwval afzagen van de circusmiddag..
Tjalling 34 jaar


Morgen – 23 december – viert Tjalling ten Cate – de man van Prinses Margarita- zijn 34e verjaardag. Juliaofficieel Dochter Julia van 1 jaar kan niet wachten tot ze het pakje met daarin een lekkere parfum aan haar vader kan geven.


Samen met moeder Margarita heeft ze die deze week gekocht. Van alle luchtjes op de testpapiertjes, vond Julia deze het lekkerst ruiken voor haar vader. Het gezin staat dankzij Prinses Irene ver van de troon en hebben dus ook geen Koninklijke verplichtingen. Ze behoren wel tot de Koninklijke familie maar hebben verder een normaal leven. Tjalling werkt als jurist bij de Nederlandsche Bank, en Margarita volgt sinds anderhalf jaar een opleiding interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze is ook al zelfstandig werkzaam als adviseur op dit gebied.


(Archieffoto: RVD)
Kersttoespraak Koningin Beatrix


Ook dit jaar houdt Koningin Beatrix weer een Kersttoespraak op 1e kerstdag. De kersttoespraak van de Koningin, die enkele dagen eerder is opgenomen, wordt op vrijdag 25 december tegelijkertijd op Nederland 1 en 2 en Radio 1 uitgezonden om 13.00 uur. De herhaling is om 16.05 uur op Nederland 1.

15 opmerkingen:

 1. Jammer dat er dit jaar geen foto is gekomen van de familie bij het kerst circus..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat er geen foto is inderdaad. Hopelijk worden er dit jaar nog wel foto's vrijgegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat ze naar het circus zijn geweest! Gefeliciteerd, Tjalling!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, dat Julia mee is geweest parfum uitzoeken;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, dat Julia mee is geweest parfum uitzoeken;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk verhaaltje heb je gemaakt over de verjaardag van Tjalling... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hou niet zo van die verzonnen verhaaltjes. Geef liever echte gebeurtenissen weer. Anders koop ik de story wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat doe ik alleen maar door gebrek aan info.. en een iets uitgebreider vrolijker berichtje ervan te maken.
  En wie zegt dat het niet zo is? Dit soort dingen doet ieder mens wel eens (luchtje kopen e.d.)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. jammer dat er geen foto's zijn van het kerstcircus, je mag er bestt wat bij verzinnen anders is het zo saai als er allen maar staat dat die jarig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hopelijk krijgt Tjalling vandaag veel verjaardagsbezoek...zal wel lukken nu 't ergste voorbij is wat de sneeuwval betreft. Natuurlijk is ie sweety verwend door vrouw en dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat er geen foto's zijn en het verhaaltje bij Tjalling vind ik leuk verzonnen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Sue. Nog beter is om de Party te kopen, daar staan n.l. meer 'verzonnen verhaaltjes' (lees roddels en leugens) in dan in de Story is mijn ervaring (helaas). Ik weet niet of je eerder deze site bekeken hebt, zo niet ga dan eens alles bekijken. Dan zie je hoeveel werk aan de geschiedenis van het Koningshuis, de gezinnen enz. besteed wordt. Uitstekende informatie, allemaal 'vrije tijd' werk en onbetaald. Omdat ons Koningshuis zeer weinig informatie geeft laat staan dat je zomaar foto's mag plaatsen, bovendien dat ze vergeleken met andere Koningshuizen weinig foto's vrijgeven, vind ik een 'verzonnen verhaaltje' bij een gebeurtenis op deze site wel leuk. Het is geen roddel zoals bovenstaande bladen publiceren en geschreven door mensen die er dik voor betaald worden.
  Vivian hele gezellige Kerstdagen en ga wat mij betreft rustig door met 'verzonnen verhaaltjes'.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oké, nu weet ik gelijk wat ik wilde vragen, of dit echt waar is en hoe je dat weet.. Haha, het is dus wel zo realistisch dat ik het geloofde! Maar is Julia niet een beetje klein om parfum uit te kiezen?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. jammer dat er geen fotos van het circusbezoek zijn, maar helaas...
  gefeliciteerd voor tjalling, hopelijk hebben ze een fijne dag gehad!
  ben beniewud naar de kersttoespraak morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. oke, wat een onzin van die parfum. zet liever zinnig nieuws op je website.

  BeantwoordenVerwijderen