Royalfanvivian's februari brief | De Oranjes

zondag 1 februari 2009

Royalfanvivian's februari brief

Hallo Oranjefans!


Met m’n politie-uniform nog aan van de vele ip-bannen uitdelen, en m’n oranje –inmiddels afgebladderde- nagels n.a.v. verjaardag koningin Beatrix typ ik weer vrolijk de royalfanvivianmededelingbrief van februari.


Om maar meteen even in te haken op ’t onderwerp ‘ban’. Er werd de laatste tijd veelvoudig gereageerd door voornamelijk Engelse personen die reclame maakten voor allerlei sites die absoluut niks met dit onderwerp te maken hadden. Verder hebben er nog wat mensen een ban gekregen die hier zo nodig als ‘republikein’ moesten binnentreden en hun zegje doen op een Koninklijke site hoe verschrikkelijk ze het Koninklijk huis vinden, ik vind het dan toch altijd weer knap dat zo’n persoon een Koninklijke site opzoekt en dan ook daadwerkelijk toch wel minimaal een minuut tegen een foto van een koninklijk persoon aan moet kijken..


Tot zover de politieberichten, laten we het gaan hebben, over wat er komen gaat de komende maand:
- Prinses Marilène viert 4 februari haar 39e verjaardag
- Prinses Margriet opent op donderdag 5 februari het nieuwe gebouw van de GGD (Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst) West-Brabant in Breda.
- Prins van Oranje en Prinses Máxima brengen van 6 tot en met 9 februari een bezoek aan Antarctica. Daaraan voorafgaand bezoekt het paar het Torres del Paine National Park in het zuiden van Chili.
- Prinses Máxima bezoekt Oss voor wijkgericht werken, 12 februari
- Fotosessie Lech , Maandag 16 februari
- Prinses Christina viert 18 februari haar 62e verjaardag


Wat betreft de weblog die prins Willem-Alexander gaat bijhouden tijdens het bezoek aan Antarctica, hij zal dit doen via koninklijkhuis.nl . Ook zullen de prins en prinses regelmatig foto’s laten vrijgeven, die ze zelf maken – of door minister Plasterk laten maken. Ik weet nog niet precies onder welk copyright die foto’s vallen, en omdat er geen officieel programma zal komen van het bezoek aan Antarctica en de prins alles zelf schrijft (er geen media meereist) heb ik geen flauw idee hoe ik dat hier ga invullen. Waarschijnlijk een kort samenvattinkje van de prins z’n verslag (ook geen flauw idee of hij dat dagelijks zal doen) met een link naar zijn verhaal van die dag. We zullen wel zien wat en hoeveel we er van te zien en te lezen krijgen..


De fotosessie in Lech zal – zoals je kunt lezen- gehouden worden op maandag 16 februari, meestal is dat ’s ochtends rond 10 uur. Aanwezig zullen zijn: koningin Beatrix, en de gezinnen van prins Willem-Alexander en prins Constantijn. Omdat bij en/of na fotosessies mensen op deze weblog meestal komen reageren van: ‘waar bluuven die foto’s noe?’ etc. zal ik nu alvast maar bekend maken dat ik voor de middag nog niks kan publiceren, want dan ben ik nog niet thuis. Ik ben geen machine (zou ik op zich wel willen) maar gewoon een mens die geen 24 uur per dag een site ontzettend actueel kan houden.


Dan over het thema. Het volgende thema worden: ‘Vorstelijke merkwaardigheden’. In 4 delen komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod: bijnamen, scheidingen, ongelukken, de langst regerende Oranjes, moorden op Oranjes, typische gewoontes van de Oranjes: Anjer van prins Bernhard, en Willem II die langer dan normaal iemands hand schudde.


Reclame-reclame


Eindelijk weer eens een nieuwe site over een Nederlandse prinses! En niet over een prinses die we wel oppervlakkig kennen en wel leuk vinden maar 5000 km van ons verwijderd zit en wacht samen met manlief om op de troon te stappen en ondertussen wordt haar kledingkast hier in Nederland uitgepluist…nee dit keer een weblog van een puur Hollandse prinses: Marilène! Gemaakt door een Marilènefan! Ook haar gezinsleden komen aan bod, uiteraard Maurits, en de kids Anna , Lucas en de kleine Felicia. Ze hebben allemaal hun eigen pagina waardoor je binnen no-time alles weet over dit leuke Amsterdamse gezin. Recent zijn natuurlijk de berichtgeving met leuke foto’s van het gezin in het boek van Yvon Jaspers ‘Spaghetti aan het plafond’ en ook zelfgemaakte foto’s van de Marilène-webmaster Jantine, toen zij als gelukkige Marilène fan weer een hand kreeg van Mau en Mari tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Speelgoed op het Loo’. Ze wist de kleintjes heel schattig met hun gekregen cadeautjes op foto te zetten. Neem gauw een kijkje!: http://prinsesmarilene.web-log.nl/


Einde-reclame-reclame


Cadeautje-cadeautje


Dagmar van allesoverhetkoningshuis.web-log.nl houdt altijd keurig bij wanneer iemand de zoveelste reactie plaatst. Dit keer was ik de geluksvogel en plaatste ik – zonder daar natuurlijk enig benul van te hebben – de 1500e reactie. Ik kreeg daar onderstaande prachtige collage voor!


http://royalfanvivian.web-log.nl/photos/uncategorized/2009/01/31/vivian1500.jpg 


Ik wens u allen weer een mooie maand toe !


Met Koninklijke groet,


Royalfanvivian
vivianvalke@hotmail.com - voor al uw vragen en zelfgemaakte foto's!
royalfanvivian@hotmail.com - alleen voor de quiz!


Vertrek_8_mm
Prinses Marilène viert deze maand haar 39e  verjaardag! , foto: Marieke: www.royalfotograaf.web-log.nl

12 opmerkingen:

 1. Wat heb je alles weer mooi en duidelijk verteld! We wachten alle nieuwtjes en foto's maar weer af, ben wel heel benieuwd hoor. Gefeliciteerd met je supermooie collage!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb een vraagje weet jij mischien hoe laar prinses margriet in breda aankomt want ik wil graag gaan kijken maar op de site van ggd staat nie hoe laat ze aankomt
  groetjes jacqueline www.huizvollenhoven.websitemaker/huizevollenhoven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aankomsttijd is om: 14.30 uur , veel plezier!
  En stuur je nog een zelfgemaakt fotootje?!
  Groetjes,
  Vivian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. NEE; NEE EN NOG EENS NEE, niet weer een Oranje in Breda... Natuurlijk wel superleuk, maar het feit dat ik om half 3 uit ben op school en het dus niet ga halen daar te staan maakt me weer ontzettend kwaad!! Als je nog eens zo´n nieuwtje hebt, dat ze in Breda zijn, zou je mij dan op de hoogte willen brengen? Als ik vrij ben ga ik ernaartoe en kun je natuurlijk mijn zelfgemaakte foto's krijgen!
  Even iets anders, mooie brief weer en leuk dat je mijn collage hebt geplaatst! Verer beni k heel benieuwd naar het bezoek aan Antarctica, vooral hoe de prins zijn commentaar gaat leveren en natuurlijk wordt het koninklijke hoogtepunt deze maand voor mij de fotsessie in Lech, ben zo benieuwd naar de zes kleintjes!! Ik vind het super dat het gezin van Constantijn ook meegaat zodat je kunt zien hoe de band tussen de drie A'tjes en hun nichtjes en neefje is!
  Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar je nieuwe thema's, vooral de merkwaardigheden, bijnamen en moorden lijken me leuk!
  Succes weer deze maand!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke brief!
  Het kan wel dat er meer nieuws uit Nederland kwam, maar ik haal het altijd van koninklijkhuis weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk weer om je brief te lezen! Mooie foto van Maurits en Marilène :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Even als eerste wat grappig dat er een naamgenote van mij actief is op deze site!
  Leuke brief weer, maar is het niet een beetje raar dat Amalia (die nu toch leerplichtig is) op een tijd naar Lech gaat dat de rest van Den Haag (ondanks dat we bij regio midden horen vallen veel vakanties anders) nog helemaal geen vrij heeft? Of draait haar school een ander vakantie rooster?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is het vakantierooster van de Bloemcampschool:
  Eerste Schooldag 1 september 2008
  Herfstvakantie 20 oktober 2008 t/m 24 oktober 2008
  Kerstvakantie 22 december 2008 t/m 2 januari 2009
  Voorjaarsvakantie 13 februari 2009 t/m 20 februari 2009
  Pasen 10 april 2009 t/m 13 april 2009
  Meivakantie 27 april 2009 t/m 5 mei 2009
  Hemelvaart 21 mei 2009 t/m 22 mei 2009
  Pinksteren 1 juni 2009
  Zomervakantie 13 juli 2009 t/m 21 augustus 2009
  Amalia heeft dus de 16e officieel vrij.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weer een goeie brief op een leuke manier getypt! En wat betreft het actueel zijn; je hebt deze weblog voor je hobby, maar het is niet je beroep, dus het maakt heus niet uit als je het later erop zet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg origineel! En joh. Iedereen plaatst nieuws wat later omdat ze het zo druk hebben :). Maakt heus niets uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vroeger als kind knipte ik uit elke krant, tijdschrift of kalender de foto's van het koninklijk huis. Later ben ik daarmee gestopt. Nu kun je zóveel foto's zien op internet en ik vind het prachtig! Dankjewel dat je deze site hebt en wij ervan kunnen genieten en op de hoogt blijven natuurlijk. Ik ben zelf begonnen met digitale scrappgina's te maken. Dus weer plakboeken, maar geen geknip in papier. Net als vroeger ben ik er uuuuren mee zoet.
  Je site staat bij mijn favorieten en ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel erg leuk elke maand de royalfanvivian brief! Altijd erg leuk om te lezen! Ben heel benieuwd naar deze maand! En vooral naar lech! Ik kan niet wachten om de AAA's weer te zien! Vooral Amalia vind ik helemaal super!
  Dat van die mensen die koninklijkhuis sites bezoeken en dan van die domme reacties achter laten snap ik ook niet! Zo dom bezoek zulke sites dan niet! Zo irritant!

  BeantwoordenVerwijderen