Oranje nieuws 24 en 25 februari 2009 | De Oranjes

woensdag 25 februari 2009

Oranje nieuws 24 en 25 februari 2009

Koningin opent tentoonstelling ‘Prix de Rome’


Koningin Beatrix was dinsdag – 24 februari – in Rotterdam en opende daar de tentoonstelling ‘200 jaar Prix de Rome’.

Dit werd al 2 eeuwen geleden ingevoerd in Nederland door koning Lodewijk Napoléon. Tijdens de Franse overheersing van Nederland wilde Lodewijk jong artistiek talent stimuleren. Ruim 150 schilderijen, tekeningen, maquettes, foto’s en video’s zijn exclusief en ter gelegenheid van de jubileummanifestatie van de Prix de Rome bijeengebracht in de grote daglichthal van de Kunsthal.

Fotoserie: KLIK


Foto’s, aankomst en vertrek:Foto's: © Naomi http://maximawillemendekids.web-log.nl/


Overname verboden!
Pieter bezoekt rampplek neergestort vliegtuig


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven - voorzitter van de onderzoeksraad voor veiligheid- heeft een bezoek gebracht aan de plek waar vandaag een vreselijke vliegtuigramp heeft plaatsgevonden.


Een Boeing 737-800 van THY Turkish Airlines is bij de nadering van de Polderbaan verongelukt. Het toestel kwam terecht in een weiland op enkele kilometers afstand van de kop van de baan. Daarbij vielen negen doden en er raakten vijftig inzittenden gewond, van wie de helft er ernstig aan toe is. Het toestel brak in drie stukken, maar er ontstond geen brand.


Pieter van Vollenhoven heeft mogelijk de opening van de jubileumeditie van de Motorbeurs in Utrecht die hij vandaag zou openen van zijn agenda geschrapt.


Foto’s: Pieter arriveert op de rampplek - Pieter bij de staart van het vliegtuig.. - Hij maakt foto's 

6 opmerkingen:

 1. Leuke foto's!! Als Pieter vandaag die motorbeurs ging openen, heeft hij het druk gehad. Hij schijnt ook op schiphol bij dat neergestortte vliegtuig geweest te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's van de Koningin! Ik ben ook in Rotterdam geweest, maar helaas deed m'n camera raar dus heb ik geen foto's kunnen maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ...'k vind die hoedenfoto's van de koningin echt leuk!
  Goed dat Pieter bij de rampplek is geweest! Zal best veel indruk bij 'm achterlaten...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke foto's van de Koningin! Leuk hoe die kindjes naar haar staan zwaaien op die ene foto.
  Wat goed van Pieter van Vollenhoven dat hij naar dat gecrashte vliegtuig is gegaan, wel erg voor de mensen die daar in zaten.

  BeantwoordenVerwijderen