Verslag -verblijf in Patagonië - aankomst en 1e dag Chili | De Oranjes

vrijdag 6 februari 2009

Verslag -verblijf in Patagonië - aankomst en 1e dag Chili

Maandag (op hun 7e huwelijksverjaardag) kwamen de prins en prinses aan in het Argentijnse Patagonië , waar ze – al eerder – een boerderij hebben gekocht. Ze hebben daar enorm de ruimte, dus plek zat om bijvoorbeeld vakantie te vieren met de 3 prinsesjes erbij en de Argentijnse familie. Nabij de boerderij stroomt een mooie rivier. Onze prins en prinses hebben hun huwelijksverjaardag dus op een mooie plek doorgebracht!


Foto van de vakantiewoning: KLIK


Foto's van het vertrek en afscheid van de Argentijnse familie:  KLIK - Daaag Mama!


Gisteren was al vermeld in log: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2009/02/oranje-nieuws-.html dat prins Willem-Alexander en prinses Máxima in Chili waren aangekomen. Zoals je ook in het programma kan lezen kwamen ze gisteren in Punta Arenas in Chili , waar minister Plasterk en NWO voorman Jos Engelen op hen wachten. Zij zullen ook meereizen naar Antarctica.


Foto’s aankomst: KLIK KLIK  KLIK


De nacht werd doorgebracht in het Patagonia Camp (om een indruk te krijgen zie: http://www.patagoniacamp.com/ ) Maar voordat er geslapen kon worden kregen ze eerst nog uitleg over het ‘Ichtyosaurus- Tyndall project’.


Vandaag werd een bezoek gebracht aan de Tyndall gletsjer in het nationaal park Torres del Paine, die is aan het smelten als gevolg van de opwarming van de aarde. Voor meer informatie met foto’s van het nationaal park Torres del Paine, kijk op: http://www.torresdelpaine.com/ingles/index.asp

In Punta Arenas bezochten Willem-Alexander en Máxima vanmiddag de organisatie ‘INACH’ Ze kregen daar presentaties voorgeschoteld en discussieerden mee over Antarctisch onderzoek. Daarna wandelde het kroonprinselijk paar nog wat door Punta Arenas, zie foto': KLIK - KLIK - KLIK


Vanavond vond een ontmoeting plaats met de gastheer van Britisch Antarctic Survey. De British Antarctic Survey (BAS) is het Verenigd Koninkrijk is de nationale Antarctische exploitant en heeft een actieve rol in de Antarctische zaken. BAS is een onderdeel van het natuurlijke milieu Research Council (NERC) en heeft meer dan 400 medewerkers. Zij exploiteert vijf onderzoeks-stations, twee schepen en vijf vliegtuigen in en rond Antarctica. BAS adressen belangrijkste mondiale en regionale vraagstukken. Dit houdt in gezamenlijke onderzoeksprojecten met meer dan 40 Britse universiteiten en meer dan 120 nationale en internationale samenwerkingsverbanden.


De RVD meldt dat prins Willem-Alexander waarschijnlijk morgen zijn 1e verslag doorgeeft over de reis tot nu toe.


(©  ROYALFANVIVIAN)

1 opmerking:

  1. Wat een ongelofelijke hoeveelheid informatie en foto's,krijgen we weer van je. Buitengewoon knap en interessant.

    BeantwoordenVerwijderen