Prinses van Oranje geslaagd voor eindexamen vwo | De Oranjes

donderdag 10 juni 2021

Prinses van Oranje geslaagd voor eindexamen vwo

“Ik ben net gebeld met het nieuws dat ik geslaagd ben! Ik wil alle andere geslaagden feliciteren en andere leerlingen heel veel succes wensen met eventuele herkansingen en het tweede tijdvak.” aldus Amalia op het Instagram account van het Koninklijk Huis. De RVD publiceerde foto's en een filmpje waarop te zien is hoe de prinses de vlag hijst op Paleis Huis ten Bosch. Aan die vlag is ook haar rugzak bevestigd die ze al sinds de eerste schooldag op het Gymnasium Sorghvliet heeft.

 


Amalia met de tas in 2015

Op andere foto's is te zien dat ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima op het dak staan en bovenstaande foto's en filmpje gemaakt hebben:

Prinses Amalia gaat nog niet meteen studeren. Ze wil na de afronding van haar middelbareschooltijd daarom niet meteen een vervolgopleiding doen, maar gaat eerst een jaar 'de wijde wereld' verkennen. Wat ze in die periode precies gaat doen, weet ze nog niet. "Het is vooral de gedachte van geen school, wel nog leren, maar niet in de trant van school. Hoewel ik er wel van heb genoten de afgelopen veertien jaar", zei ze daarover op Koningsdag. "Ik wil een beetje reizen, de wereld ontdekken, dingen doen die ik over twintig jaar misschien niet meer kan doen."

1 opmerking:

  1. Fantastisch mooi nieuws. bij deze wil ik alle geslaagde feliciteren met dit behaalde resultaat. En een mooie jurk had ze aan voor deze gelegenheid.

    BeantwoordenVerwijderen