Koning Willem-Alexander bezoekt Mooiste Oranjestraat van Nederland | De Oranjes

donderdag 17 juni 2021

Koning Willem-Alexander bezoekt Mooiste Oranjestraat van Nederland

Koning Willem-Alexander heeft vanavond een bezoek gebracht aan de Marktweg in Den Haag, die een prijs won als Mooiste Oranjestraat van Nederland. De straat kreeg de prijs bij een campagne om het gevoel van saamhorigheid te vergroten in de straat tijdens het Europees Kampioenschap voetbal. Dit spontane bezoek kwam de koning echter wel op enige kritiek te staan omdat hij zich niet aan de coronaregels hield.
De Koning werd samen met burgemeester Jan van Zanen van Den Haag rondgeleid door de initiatiefnemers voor het versieren van de Marktweg, de broers Danny en Raymond Zwennes. Zij vertelden de Koning dat ze de straatversiering al 30 jaar verzorgen bij alle EK’s en WK’s. De broers gaan hierbij langs de buurtbewoners voor overleg en financiële bijdragen en benaderen de lokale middenstand om de versieringen te sponsoren. Het versieren van de straat doet de buurt gezamenlijk. Ter afsluiting bezocht de Koning de tuin van een woning aan de Marktweg, waar bewoners tijdens het EK naar de wedstrijden kunnen kijken.

3 opmerkingen:

 1. Heel mooi dat hij dit heeft gedaan, dat hij belangstelling heeft voor zoiets. Echter ik vind het jammer dat hij handen heeft geschud en niet gelet op de 1 1/2 meter afstand. Ik begrijp het wel, nu het zo goed gaat en de versoepelingen steeds minder worden, maar we zijn er nog niet niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had hij misschien beter moeten doen, maar als het grootste gedeelte van het land het ook niet doet heeft het geen effect. Ik heb sowieso sinds het begin van de 'crisis' nog niet meegemaakt dat mensen 1,5 meter afstand hielden.

   Verwijderen
 2. Correctie , hij heeft 1 hand geschud toen de man van rumagtv zo op hem af kwam lopen 1 foutje moet niet zo overtrokken worden de koning is ook maar mens en het was super dat hij dit wilde doen , de bouwers hun familie en de koning en burgemeester hebben zich aan de regels geprobeerd te houden groeten van de marktweg

  BeantwoordenVerwijderen