Koningin Máxima bezoekt Special Olympics Nationale Spelen | De Oranjes

vrijdag 11 juni 2021

Koningin Máxima bezoekt Special Olympics Nationale Spelen

Koningin Máxima heeft vanmiddag, in haar Koningsdagpak van vorig jaar, een werkbezoek gebracht aan de Special Olympics Nationale Spelen op de Sportcampus in Den Haag. De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste, tweejaarlijkse landelijke sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking en vindt plaats van 11 tot en met 13 juni.
Koningin Máxima sprak met diverse betrokkenen waaronder de voorzitter van het sportevenement, de wethouder Sport van de gemeente Den Haag en een onderzoeker over het belang van sport voor mensen met een verstandelijke beperking en welke gezondheidsvraagstukken daarbij spelen. Aansluitend bezocht Koningin Máxima een sporthal waar zij sprak met sporters met een verstandelijke beperking en hun begeleiders over hun ervaringen en het belang van samen sporten. Ook nam zij deel aan diverse sportactiviteiten zoals hockey en bowlen.
Nederland telt ruim 170.000 mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen sporten zij met elkaar in trainingen en workshops. Door samen te leren en plezier te beleven aan sport wordt het zelfvertrouwen van de deelnemers gestimuleerd en wil de organisatie bijdragen aan de positieve beeldvorming rondom mensen met een verstandelijke beperking. Vanwege de uitbraak van het coronavirus konden de Special Olympics Nationale Spelen in 2020 niet doorgaan. Ook dit jaar is sprake van een aangepaste editie. Zo zijn er geen wedstrijden en is de opening digitaal. Koningin Máxima wenst tijdens deze digitale opening middels een videoboodschap alle sporters veel succes en veel plezier bij de Special Olympics Nationale Spelen 2021.

1 opmerking:

  1. Heel mooi dat ze deze jumpsuit nog een keer uit de kast heeft gehaald. De Koningsdag jumpsuit van 2020, staat haar erg mooi, is fleurig en praktisch bij dit bezoek een de Special Olympisch op de Sportcampus te Den Haag. Dit mag ze veel vaker doen. Kleren hergebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen