NL Doet 2021: Koninklijk paar maakt Cultuurhuis in Oegstgeest schoon | De Oranjes

vrijdag 28 mei 2021

NL Doet 2021: Koninklijk paar maakt Cultuurhuis in Oegstgeest schoon

Vorig jaar werd het afgelast, en dit jaar werd de vrijwilligersactie van het Oranje Fonds verplaatst naar mei. Ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima sloegen deze editie niet over en namen traditiegetrouw deel aan NL Doet. Ze deden dat in Cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest.
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de zeventiende keer plaats. Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei kan iedereen op ruim 5.500 plekken in Nederland een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk en ervaren hoe het is om iets voor een ander te betekenen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus vindt NLdoet in aangepaste vorm plaats. Activiteiten zijn vaak kleinschaliger en zijn waar mogelijk buiten. Ook heeft het Oranje Fonds extra geld ter beschikking gesteld voor beschermende middelen zodat iedereen veilig kan deelnemen aan de vrijwilligersklussen.
Cultuurhuis De Paulus huist in de voormalige Pauluskerk in Oegstgeest. In dit Rijksmonument worden allerlei activiteiten op het gebied van spiritualiteit, kunst en cultuur in de brede zin georganiseerd. Tijdens de voorjaarsschoonmaak gingen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en diverse vrijwilligers aan de slag met onder meer het lappen van ramen, het schoonmaken van het meubilair en het opruimen van de tuin.

2 opmerkingen:

  1. Heel fijn dat het weer mogelijk is, het vrijwilligerswerk. ikzelf in het tehuis het heeft ruim een jaar stilgelegen en gelukkig konden we in maart weer rustig aan beginnen in groepjes en anderhalve meter afstand. En langzaam aan zijn we het aan het uitbreiden. En dit was en is voor de bewoners erg fijn. Ze genoten er weer van, maar wij ook, de vrijwilligers.
    Maar terug naar het Koningspaar. De koning in zijn t shirt van het Oranje fonds, hij krijgt een dik buikje, van het bier of van het niet kunnen trainen ed. maar dat geloof ik niet. In en rondom het paleis kunnen ze genoeg trainen. Maar fantastisch dat ze weer meedoen en ik hoop dat er vandaag nog andere leden van het Koninklijke familie in actie komen. Ik had wel gehoopt dat prinses Ariane met zou komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ja hoor, de prins was vanmorgen in Maartensdijk en er zijn mooie foto's verschenen. De prinses zag er goed uit voor haar leefijd

    BeantwoordenVerwijderen