Koningin Máxima bezoekt met leerlingen A.S. Talmaschool het Eurovisie Songfestival | De Oranjes

donderdag 20 mei 2021

Koningin Máxima bezoekt met leerlingen A.S. Talmaschool het Eurovisie Songfestival

Koningin Máxima bezocht vandaag in Rotterdam de A.S. Talmaschool en een generale repetitie van het Eurovisie Songfestival. Méér Muziek in de Klas is maatschappelijk partner van het Eurovisie Songfestival en zet deze week muziekonderwijs in Rotterdam centraal. 
Foto: RVDIn een MuziekSpeeltuin nabij de school onthulde Koningin Máxima een interactief muzikaal speeltoestel. Het toestel kan gebruikt worden om muziek te maken en worden ingezet voor muziekonderwijs. Met de MuziekSpeeltuinen biedt Méér Muziek in de Klas kinderen die minder snel in aanraking komen met muziek de mogelijkheid om de kracht ervan te ontdekken. Vervolgens ging Koningin Máxima in de A.S. Talmaschool in gesprek over wat muziek kan betekenen voor taalontwikkeling en kansengelijkheid in het onderwijs. Samen met 46 kinderen van de school ging Koningin Máxima daarna naar Ahoy om de generale repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival bij te wonen. Máxima heeft waarschijnlijk in Ahoy gebruikgemaakt van een kleedkamer, want in de zaal droeg ze ineens een andere jurk.
Koningin Máxima sprak ook samen met twee basisschoolleerlingen met presentatrice Nikkie de Jager over muziek. Daarnaast verzorgde Méér Muziek in de Klas voorafgaande aan de generale repetitie een kort muzikaal en informatief voorprogramma waarin muziek op school centraal staat.

Foto: Nathan Reinds/NPO/NOS/AVROTROS

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten