Koninklijk paar bij Nationale Herdenking 2021 | De Oranjes

dinsdag 4 mei 2021

Koninklijk paar bij Nationale Herdenking 2021

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren vanavond aanwezig bij de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Net als vorig jaar was er geen publiek toegestaan. Wel waren er nu zo'n honderd genodigden bij.
De Nationale Herdenking begon vanavond met een bijeenkomst in De Nieuwe Kerk in onze hoofdstad, waar verschillende voordrachten werden gehouden onder begeleiding van het Metropole Orkest. Zo hield schrijver Roxane van Iperen de 4 mei-voordracht Stemmen uit het diepe en verzorgde sopraan Sopraan Laetitia Gerards een optreden. Daarna vervolgde de herdenking buiten op de Dam, waar om 20.00 uur, net zoals in heel Nederland, het Nationale stiltemoment plaatsvond. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima legden een krans neer bij het herdenkingsmonument, net zoals Nederlandse scouts die dat deden in de naam van overlevenden. Ook hield de 19-jarige Amara van der Elst een bijzondere spoken word-voordracht en gaf André van Duin een toespraak.

1 opmerking:

  1. Zoals altijd zag Maxima er goed verzorg uit tijdens de dodenherdenking. Sobere herdenking net zoals vorig jaar, maar in ieder geval nu wel met enkele genodigden. prachtige toespraak van zowel de 19 jarige Amara en van Andre van duin.

    BeantwoordenVerwijderen