Staatsbezoek aan India - I | De Oranjes

maandag 14 oktober 2019

Staatsbezoek aan India - I

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Ram Nath Kovind een staatsbezoek aan India. Het bezoek vindt plaats van vandaag tot en met vrijdag.Gisteravond landde het regeringstoestel, met Koning Willem-Alexander als co-piloot, op de luchthaven van New Delhi. Vandaag begon het vijfdaagse staatsbezoek met een welkomstceremonie in en bij het presidentieel paleis.Na de welkomstceremonie werden bloemen gestrooid bij het Raj Ghat-monument, de gedenkplek die is opgedragen aan Mahatma Gandhi.
Vervolgens had het Koninklijk Paar een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken van India. Aansluitend vond een gesprek plaats met minister-president Narendra Modi.
Vanmiddag werd een bezoek gebracht aan de Barapullah Drain. Dit bezoek staat in het teken van de Nederlands-Indiase samenwerking op het vlak van watertechnologie en waterzuivering. Nederlandse en Indiase young professionals geven hier uitleg over hoe de grootstedelijke waterproblematiek in India kan worden aangepakt.
Na het bezoek vond een audiëntie plaats met vice-president Venkaiah Naidu. De eerste dag van het staatsbezoek werd afgesloten met een staatsbanket in het presidentieel paleis, waar president Kovind en Koning Willem-Alexander een toespraak hielden.

1 opmerking:

  1. Mooi en leuk verslagje, jammer dat de foto's niet meer te zien zijn.

    BeantwoordenVerwijderen