Staatsbezoek aan India - IV | De Oranjes

vrijdag 18 oktober 2019

Staatsbezoek aan India - IV

Na een ontmoeting met de gouverneur van Maharashtra in de ochtend in Mumbai, vervolgden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het staatsbezoek in de staat Kerala.

Zij bezochten daar in de middag Mattancherry Palace, ook wel het Dutch Palace genoemd, in de stad Kochi. Tijdens het bezoek werd de relatie tussen Kerala en Nederland in het verleden, heden en de toekomst belicht door erfgoedspecialisten uit India en Nederland. Aansluitend kreeg het Koninklijk Paar een rondleiding door het museum en woonden ze de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst bij tussen het Nationaal Archief Nederland en dat van Kerala.
Na het bezoek aan het Mattancherry Palace werd een bezoek gebracht aan het bedrijf Nedspice dat gericht is op duurzame landbouw. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima woonden hier een rondetafelgesprek bij van Nederlandse en Indiase bedrijven, kennisinstellingen en overheid over het bereiken van de SDG’s van de Verenigde Naties, zoals ‘Zero Hunger’, ‘Good Health & Well-being’ en ‘Clean Water & Sanitation’. De dag werd afgesloten met een diner met de autoriteiten van de staat Kerala.

1 opmerking:

  1. Wederom een leuk verslagje.
    Vind het erg leuk dat je de India reis afmaakt. Lees jouw verhalen altijd erg graag. en de jurk die ze op de dag draagt, die van de zomersessie op huis ten Bosch blijft mooi. de avondjapon vind ik persoonlijk niet zo heel erg mooi

    BeantwoordenVerwijderen