Staatsbezoek aan India - III | De Oranjes

woensdag 16 oktober 2019

Staatsbezoek aan India - III

De derde dag van het staatsbezoek vond plaats in Mumbai. 

Het Koninklijk Paar bracht hier een bezoek aan Tiny Miracles. Deze organisatie richt zich op het creëren van duurzame werkgelegenheid en het verlenen van sociale dienstverlening aan de medewerkers, zoals gezondheidszorg en onderwijs. Tiny Miracles heeft als doel om gemeenschappen in arme buurten van Mumbai te helpen uit de armoede te komen en zelfvoorzienend te worden.
In de middag bezoekt het Koninklijk Paar het NFIA High-Level Discussion, waar toonaangevende Indiase bedrijven en investeerders spreken over hun huidige en toekomstige investeringen in Nederland. Vervolgens bezochten ze het Indo-Dutch Port Forum. Dit forum staat in het teken van de samenwerking tussen Nederlandse en Indiase havens, (haven)bedrijven en havenontwikkeling. Aansluitend was het Koninklijk Paar bij de opening van de tentoonstelling ‘Indo-Nederlandse interacties in de tijd van Rembrandt’ in het Chhatrapati Shivaji Museum. De tentoonstelling bestaat onder andere uit een aantal miniaturen en gravures van Rembrandt, uitgeleend door het Rijksmuseum, aangevuld met kunstwerken van het Chhatrapati Shivaji Museum.
’s Avonds vond de Ontvangst Nederlandse Gemeenschap plaats. De dag werd afgesloten met een kort bezoek aan de Gateway of India, die speciaal voor deze gelegenheid werd uitgelicht met een Nederlands tafereel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten