Staatsbezoek aan India - II | De Oranjes

dinsdag 15 oktober 2019

Staatsbezoek aan India - II

Vandaag bezocht het Koninklijk Paar de 25ste editie van de India Tech Summit. Nederland is dit jaar partner van deze technologie- en innovatiebeurs waaraan zo’n 150 Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden deelnemen die met India samenwerken op het gebied van water, voedsel en gezondheid.Tijdens deze summit hielden minister-president Modi en Koning Willem-Alexander een toespraak.
Foto: RVD
Na de opening volgde een rondleiding in de Experience Zone waar demonstraties werden gegeven. Het Koninklijk Paar ging hierbij in gesprek met ondernemers.
Foto: RVD
In de middag werd een bezoek gebracht aan een publieke school waar aandacht is voor het project ‘Go-Girls-Go’. Dit project richt zich op het ondersteunen van meisjes bij het afronden van hun middelbare school en instroom in het beroepsonderwijs. Het project, waar ook jongens bij worden betrokken, draagt bij aan het bestrijden van geweld tegen meisjes en vrouwen, en de zelfredzaamheid van vrouwen in de maatschappij. Daarnaast was er tijdens het bezoek aan de school aandacht voor de waarde die Indiase scholieren hechten aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.
Foto: RVD
Foto: RVD
Foto: RVD


Aansluitend sprak het Koninklijk Paar in het Mausoleum van Safdarjung met ongeveer vijftig Indiase alumni die na het afronden van een studie in Nederland naar India zijn teruggekeerd.
Foto: RVD
Foto: RVD

1 opmerking:

  1. Mooie foto's en een mooi verslagje. Hopende kun je de rest van de dagen al is het in het kort om deze toch op de site te zetten. Ik geniet er zo van; maar denk vooral eerst aan jezelf. dat is het belangrijkste.

    BeantwoordenVerwijderen